ps. jem na twardo bez żółtka bo żółtka już wogule bym nie przełknął
...
Napisał(a)
po jajku mam odruch wymiotny, jest sens sobie wmuszać, zatykam nos i przełykam
ps. jem na twardo bez żółtka bo żółtka już wogule bym nie przełknął
ps. jem na twardo bez żółtka bo żółtka już wogule bym nie przełknął
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Ja bym sobie nie wmuszał.
...
Napisał(a)
masz przeciez inne zrodla bialka - nie musisz jesc ciagle tego samego ja swojego czasu tez tak mialem, na dwa lub trzy tygodnie odpusc sobie jajka, zrob mala przerwe lub jedz je w innej postaci (jajecznica, omlet, jaja na miekko). Alternatywa jaj moze byc np. tunczyk/kefir/jogurt naturalny/ryba
...
Napisał(a)
Jajka jest dobrze umieścić w swojej diecie,dodawaj je do czegoś może będzie lepiej,ja na ten przykład robię pastę z jajka,tuńczyka z puszki i cebuli,jak dla mnie eleganckie.
...
Napisał(a)
ale ja nie lubie jajka w żadnej postaci a przejdzie takie coś żeby zmiksował z mlekiem, podgrzał zeby nie było samonelli i i może wsypie kakao albo coś i wypije? wiem że są inne żródła białka ale zawsze lepiej mieć o to jedno źródło więcej
...
Napisał(a)
Omlet z płatkami owsianymi robiłeś? Możesz dodać jeszcze do niego sera i polać keczupem. Jajka, tyle o ile, nie wyczujesz.
3 jajka, powyżej połowy szklanki płatków owsianych, może być trochę startego sera żółtego.
Pozdrawiam.
3 jajka, powyżej połowy szklanki płatków owsianych, może być trochę startego sera żółtego.
Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Jak pisałem niedawno komu innemu do zabicia salmonelli trzeba około 70stopni,białko jajka ścina się przy 60,pomysł z podgrzewaniem i miksowaniem raczej odpada...
...
Napisał(a)
A mowa o jajku w każdej postaci? Czy o surowym jajku w każdej postaci. Surowe odpuść - bez sensu katusze.
A w ogóle, to nie ma musu jedzenia jajek - jest mnóstwo innych źródeł białka.
Pozdr.
A w ogóle, to nie ma musu jedzenia jajek - jest mnóstwo innych źródeł białka.
Pozdr.
Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
...
Napisał(a)
gautatyr białko ścina się w temperaturze 45 stopni nie 60. A co do tematu, to zamiast jajek możesz użyć innych źródeł białka, masz ich mnóstwo do wyboru,począwszy od nabiału, skończywszy na mięsie i rybach ;]
Zmieniony przez - Jacquess w dniu 2008-08-14 10:24:11
Zmieniony przez - Jacquess w dniu 2008-08-14 10:24:11
...
Napisał(a)
Jacquess z tego co wiem temperatura ścinania białka jaja kurzego jest wyższa niż białka w organizmie ludzkim bo taką właśnie przedstawiłeś.Nie byłem pewnym do końca bo to gdzieś tam dawno przyswojona wiedza ale teraz znalazłem na necie:
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/jajo---calosc-doskonala,882_661.htm
http://kopalniawiedzy.pl/gastronomia-molekularna-drinki-koktajle-barmani-Charlotte-Voisey-Herve-This-4713.html
Zresztą co za różnica zanim zabijesz pałeczki salmonelli i tak się zetnie i będzie coś jajecznico podobne...
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/jajo---calosc-doskonala,882_661.htm
http://kopalniawiedzy.pl/gastronomia-molekularna-drinki-koktajle-barmani-Charlotte-Voisey-Herve-This-4713.html
Zresztą co za różnica zanim zabijesz pałeczki salmonelli i tak się zetnie i będzie coś jajecznico podobne...
...
Napisał(a)
Mój błąd. Znalazłem nawet artykuł gdzie napisane jest iż ścina się w temp. 63 stopni, ale co to za różnica ;]
Polecane artykuły