Skład:
-puszka tuńczyka w sosie własnym
-woreczek brązowego ryżu(100g) lub makaron
-oliwa z oliwek
-oliwki
-pomidor
-pół cebuli
-ogórek kiszony
-kilka kropel soku z cytryny
-przyprawy:sól,pieprz,bazylia,oregano
Wykonanie:
Gotujemy ryż około(30 minut) lub makaron a w między czasie przygotowujemy sałatke. Tuńczyka odsączamy, dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy przyprawy. Pomidora ogórka i cebule kroimy, dodajemy do tuńczyka i na koniec wrzucamy oliwki. Mieszamy z ryżem lub makaronem i jemy.
Tak to mniej więcej wygląda:
pzdr i smacznego ;]
Wartość odżywcza
B:32
W:70
T:18
kcal:570
Zmieniony przez - Jacquess w dniu 2008-10-10 18:40:10