to że coś jest na rynku dłużej nie znaczy że jest gorsze, wręcz przeciwnie, dzięki temu wiedza nt mono jest większa niż nt innych form (więcej osób mających z mono doświadczenia, więcej przeprowadzonych badań)
Poza tym używanie monohydratu wiąże się z nadprodukcją kreatyniny przez organizm. -konwertowanie do kreatyniny jest właściwe dla każdej kreatyny(kreatynina nie jest produkowana przez organizm, to co najwyżej skrót myślowy), dodatkowo w przypadku mono % kredy która przechodzi do tego bezużytecznego metabolitu (chociaż też nie do końca bezużytecznego) jest mniejszy niż w przypadku jabłczanu, estrów, ka..
Ja proponowałbym zainwestować w prosty jabłczan, ktory jest lepiej przyswajalny i spożywanie go nie powoduje pojawiania się kreatyniny w organiźmie anie zadnych innych syfów. -jw
Pozatym też jest niedrogi i dużo bardziej ekonomiczny niż monohydraty-mono jest ekonomiczniejsze