•800g mięsa mielonego z indyka
•3 ogórki konserwowe
•200g marchewki
•100g zielonego groszku
•1 łyżka masła roślinnego
•przyprawy ( pieprz, oregano, zioła prowansalskie )
Etapy przygotowania
1.Ugotować pokrojoną w kostkę marchewkę i groszek.
2.Pokroić na kostki ogórki konserwowe.
3.Do mięsa dodać ugotowaną marchewkę z groszkiem, pokrojone ogórki, przyprawy i całość dobrze wymieszać.
4.Uformować kotleciki ( na grubość ok.2,5 cm. ) i posypać je oregano.
5.Rozgrzać patelnię z 1 łyżką masła roślinnego.
6.Włożyć na rozgrzaną patelnię kotleciki ( na mały ogień )
7.Po ok. 4 min. na patelnię dolać ok.1/3 szklanki wody i dusić.
8.Kotlety smażyć - dusić po obu stronach. Gdy woda wyparuje dolać nowej, aż się usmażą.
Zmieniony przez - Skysis w dniu 2008-10-20 23:24:04