Chciałem ułożyć dietę, dzięki której można powoli zmieniać proporcję tłuszczu i mięśni w naszym ciele. Często albo się głodzimy, albo zatłuszczamy. Ludzie wiedzą jak jeść kiedy obieramy sobie tylko jeden z tych celi. Natomiast co kiedy chcemy je pogodzić? Wówczas wymagana jest suplementacja, sam proces z kolei jest długotrwały, jednak stabilny i nie zmusza nas do rezygnacji z czegokolwiek. Często rezygnuje się z diety z powodu nieporęczności jadłospisu, i nie wiadomo czym zastąpić poszczególny posiłek. Dlatego zaproponowany przeze mnie poniższy jadłospis może przekona niektórych o łatwości w ułożeniu diety. "jak z szynki twarogu i bułek zrobić porządną dietę". Obcinamy około 100-200kcal. Jeśli chcemy dodatkowo przeprowadzać redukcje. Trening ukierunkowany na siłę i dynamikę. Zwiększam znacznie spożycie białka i obniżam węgli, ale nie drastycznie, by zapewnić funkcjonowanie na wysokich obrotach.
ilość białka: 30% całk. zapotrzeb. kalorycznego
ilość tłuszczy: 30% całk. zapotrzeb. kalorycznego
ilość węgli: 40% całk. zapotrzeb. kalorycznego
wychodzi to około:
2,1-2g białka/kg masy
0,9-1g tłuszczu /kg masy
2,7-2,8g węgli/kg masy
2śniadanie, 1 i 2 popołudniowy zazwyczaj wypadają w szkole. Zwróćcie uwagę, jak łatwo wziąć to do chlebaka!!, Zakładam dodatkowo trening w godzinach wieczornych / popołudniowych - czyli tak jak ćwiczy większość. Skorzystać powinni z tego przede wszystkim uczniowie gimnazjów czy szkół srednich.
Przykładowy jadłospis:
śniadanie: 125g twarogu półtłustego + grahamka + 100ml jogurtu naturalnego + 5g masła
2 śniadanie: 125g kiełbasy śląskiej + 1,5 kromki chleba razowego
1 popołudniowy: 100 g szynki z indyka + 1,5 kromki chleba razowego + 15g masła
2 popołudniowy: to samo co 1szy
przedtreningowy: 2/3 bułki grahamki + 125g twarogu chudego
potreningowy: pierś kurczaka + grahamka + przyprawa + 30g miodu
moim zdaniem jest strasznie praktyczna, mało czasochłonna i "ludzka"
Czekam na wasze opinie !!!