Składniki:
Pierś z kurczaka 150g
Kasza gryczana 100g
Marchewka
Kalafior
Papryka
Pietruszka
Koperek
Cebula
Przyprawy
Woda
BTW:
Białko zwierzece 30g, roslinne 10g, tluszcz 5g, weglowodany 80g.
Przygotowanie:
Marchewke kroimy w talarki i gotujemy przez ok 10min w wodzie (ok 200-300ml), po 5min dodajemy kalafior, cebule i papryke pokrojona w kostke, koperek, pietruszke oraz przyprawy (np pieprz, papryka, pieprz cayenne, ziola, pol kostki rosolowej). Po kolejnych 5min dodajemy pierś z kurczaka pokrojona w paski i gotujemy przez ok 5 max 10min. Na koniec dodajemy troche smietany lub jogurtu zeby sos nie mial konsystencji wody. Smacznego
Zmieniony przez - domer w dniu 2008-11-17 13:20:35
Moderator działu Odżywianie