Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
762
Witam wszystkich:)
Pzymierzam sie do diety(jak w temacie). Mam pytanie dotyczące produktów głownie mlecznych tj:kefir, maślanka-czy musze je wykluczyć (wykorzystuje je do rozrzedzania np twarogu).
Drugie moje pytanie: czy moge jeść warzywa gotowane?? np: brukselka, pietruszka, fasolka??
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
762
Oki, mam tab warzyw z indeksem ww ale lubie warzywa na ciepło(na parze/gotowane) i stad moje pyt).
Powiem szczerze że narazie postanowiłam że dwa tyg to bedzie troche eksperymentowanie- jak reaguje moj organizm tzw,,zaprawa'':) I np zauważyłam że odkąd zaczełam 1,5 tyg-np jest mi o wiele cieplej, ale tez czuje lekkie osłabienie i ociężałość(wcześniej nie doceniałam w diecie białka' dzis wiem ze to był błąd;p
Z pokarmów badzo dobrze służa mi rybki, jajka, twaróg, orzechy pecan(wole je od włoskich bo maja o wiele wiecej cynku i sa delikatniejsze),mięsko gotowane( smażonego nie cirpie ), ale z tuńczykiem to nie bardzo mi smakuje. Z olejów dobrałam sobie rzepak i oliwe z oliwem, i czasem do rannego twarożku dodaje zmielone siemie lniane. Postanowiłam też,że bede jesc 5-7 posiłków i wyliczyłam sobie zapotrzebowanie z art ckd by quaz.
Robie sobie np na śniadanie:
twaróg+2łyż kefiru+rzeżucha+otręby osiane(do 5-10g)+oliwa lub zmielone siemie+dobrze doprawiam czubryca+pieprz/czasem zamieniam otręby z orzechami---> to mi smakuje:)
Drugą rzecz to robię
makrela wędz+ser biały+cytryna+oliwa z oliwek+szczypiorek+przyprawy
I jak narzie moj organizm fajnie reaguje na te smaki- jak się juz naucze to wtedy nie na dziko ale z głową wszystko policze, wymierze przemierze i spróbuje:)