z tego względu iż aparat z początku odmówił posłuszeństwa nie będzie kilku fot które powinny być ale co udało sie uchwycić to zobaczycie ... START
Składniki (zabrakło mi groszku w domu i brokułów ) :
- cebula biała i czerwona
- papryka czerwona lub mix kolorów
- seler
- pietruszka
- marchwie
- kilka większych pieczarek
- pół kg schabu
- przyprawy ( do żeberek mniam mniam ,sól, pieprz)
- kostka rosołowa
- wrząca woda >>->
- ziemniaki
Wykonanie :
i tu zabrakło z początku baterii
obieramy i płuczemy ziemniaki po czym kroimy w kostkę i dotujemy ok 20 minut
następnie wszystkie warzywa jakie nam zostały myjemy rozdrabniamy , jak trzeba jeszcze raz płuczemy i wrzucamy do rondla
podczas gdy wczesniej przygotujemy kostkę rosołową rozpuszczoną we wrzątku którym zalewamy warzywa ok szklankę i pod przykryciem dusimy ok 10 minut
w między czasie gdy warzywa się duszą kroimy wieprzowinkę (schab) w paski
i podsmażamy na patelni przez 3 minutki z niewielką ilości tłuszczu ...
gdy juz sie podsmażyło odkrywamy warzywka i dorzucamy nasze mięsko do nich
i przykrywamy na kolejne 10 minut po czym odkrywamy po tym czasie i jeszcze chwilę czekamy aż woda wyparuje ta która sie tam ostala.
podajemy z posypanym szczypioreczkiem, akurat nie było to zielone części cebulki dałem tylko tak jak zaznaczyłem na początku , zabrakło mi brokułów i zielonego groszku co robi robotę w kolorze i smaku Smacznego
nie uwzględnilem wszystkiego bo sie śpieszę troche pozdro
Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2009-01-19 18:37:04