Składniki:
- 24 duże krewetki
- 4 pomidory
- 4 plastry szynki
- 6 młodych cebulek
- 1/2 pęczka pietruszki
- 1 łyżeczka chili w proszku
- 1 ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- pieprz i sól
Przygotowanie:
Sos - Obrać i posiekaj czosnek i cebulę. Pomidory wrzucić na 30 sekund do gorącej wody i obrać ze skórki, na następnie pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w paski. Rozgrzać łyżkę oliwy w patelni i zeszklić na niej cebulę. Dodać szynkę i czosnek na patelnie, mieszając przez kilka minut. Dodać pomidory i szczyptę chili i smażyć ~ 4 minuty. Doprawić pieprzem i solą.
Krewetki - Rozgrzać na patelni łyżkę oliwy z oliwek i wrzucić na nią obrane krewetki. Smażyć 2-3 minuty, aż sie zarumienią. Pod koniec dodać pieprzu.
Wszystko razem mieszać na jednej patelni. Jeśli sos wyjdzie zbyt kwaśny, można dodać łyżkę cukru lub miodu.
Źródło: Men's Health Styczeń-Luty 2009.
(Wielu jest uprzedzonych co do Magazynu ze względu na komercyjne treningi. Ale co do posiłków raczej nikt nie ma zastrzeżeń. Smaczego!)
Zmieniony przez - donJAZYResko w dniu 2009-01-26 20:56:24
Wiesz co, spróbuj szczeknąć, jedno jest pewne;
groźny to ty jesteś, ale tylko przez internet.