No fate!
...
Napisał(a)
Mięso powinno rozmrażać się w lodowce w temperaturze ok 5 stopni, jeśli rozmrażamy w tempreaturze pokojowej traci ona więcej wody zawartej w tkankach z tąd różnice w masie.
...
Napisał(a)
Mięso zawiera całkiem sporo wody uwięzionej w tkankach. Chyba ze 60% albo więcej. Przy zamrożeniu woda zmienia się w lód, który ma większą objętość, zatem rozrywa błony i tkanki, a przy rozmrażaniu po prostu wycieka.
Próbowaliście zamrozić kiedyś butelkę pełną wody? To wygląda podobnie.
Kwestia "namaczania" mięsa przed sprzedażą w celu zwiększenia jego wagi jest odrębna... Osobiście nikogo za rękę nie złapałem...
Pozdrawiam!
Próbowaliście zamrozić kiedyś butelkę pełną wody? To wygląda podobnie.
Kwestia "namaczania" mięsa przed sprzedażą w celu zwiększenia jego wagi jest odrębna... Osobiście nikogo za rękę nie złapałem...
Pozdrawiam!
Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Poprzedni temat
Jajka - rano czy wieczorem, przed czy po treningu?
Następny temat
źródła tłuszczu?
Polecane artykuły