Witam mam cos smacznego do pokazania a mianowicie pulpety mojego autorstwa
Sklad na dwie porcje:
-150g poledwicy wolowej zmielonej
-200g piersi kurczaka zmielonej
-100g platków owsianych zwyklych
-20g otrebow owsianych
-20g otrebow pszennych
-oregano, bazylia, tymianek, pieprz,
-lyzeczka musztardy francuskiej
-dwie lyzeczki koncentratu pomidorowego
-250ml soku pomidorowego bez cukru
-olej lniany lub oliwa z oliwek
Platki wraz z otrebami i ziolami zalewam woda goraca na pol godzinki po czym urabiam z mieskiem, raczki maczam w zimnej wodzie, zeby sie nie przyklejaly do mieska i formuje kuleczki. Na patelni jest juz soczek z olejem lnianym, koncentratem i musztardka, wrzucam klopsiki i przykrywam. Na malym ogniu robia sie jakies pol godzinki.
Na zalaczonym obrazku robi sie jedna porcja
Zycze smacznego
lekarstwo od trucizny różni tylko dawka