SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pieczywo prawda czy mit?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3044

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8
Witam, jak to jest z tym pieczywem? czy naprawdę tuczy?Wogóle nie jeść?czy tylko raz dziennie? czy mozna jeść nawet kilka razy dziennie byleby sie nie przejadać? Bo ja np wczoraj rano na sniadanie zjadłam 2 kanapki z razowcem i chudym twarogiem , w pracy 2 jogurty 150 g i jabłko, na obiad 2 kanapki z razowcem i chuda wędlina i na kolację 2 kanapki z pomidorem i ogórkiem, też z pieczywem razowym.I co Wy na to? za dużo tego pieczywa?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51595 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Wszystko zależy od tego jaka aktywność w ciągu dnia. Obcinanie węglowodanów na redukcji jest trochę mitologizowane, bo nie to jest najważniejsze. Redukcja zależy od wielu czynników. A pieczywo powinniśmy ograniczać na pewno białe, bo nie zapychają i zmieniają pracę jelit. W posiłkach okołotreningowych źródłem węglowodanów powinny być kasze, ryż czy makarony. Ja jadam bardzo mało pieczywa, ale dlatego, że zastępuję je lepszymi źródłami WW. Jeśli nie jest to możliwe, pieczywo powinno znajdować się w diecie, ale tylko pełnoziarniste.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 456 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 16328
Sorka, nie mam teraz czasu, ale w skorcie powiem, ze z pieczywem jest tak, ze nie jest to najlepsze zrodlo weglowodanow (robiony jest z przetworzonej maki, dodaje sie barwnikow, spulchniaczy), dlatego powinno sie go ograniczac.
Jesli pieczywo to tylko razowe.

"Today I'm smarter and healthier than yesterday.
Tomorrow I'll be smarther and healthier than today"

Permanent development...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 97 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1499
No właśnie pieczywo - w zasadzie nie mamy rozeznania co tam zostało wpakowane do tego pieczywa - ile cukru, drożdży itpe. Poza tym to ładnie brzmi - mam diete i nie jem pieczywa hehehe.
A razowiec - cóż w dużych ilościach powoduje różne takie dyskomforty :]


Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51595 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja mam rozeznanie, bo kupuję pieczywo tylko w jednej piekarni i tylko żytnie bez żadnych drożdży i farb
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 82 Napisanych postów 1910 Wiek 4 lata Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 29229
Jeżeli już pieczywo ze sklepu to najlepiej shulstad albo inne tego rodzaju: http://www.schulstad.pl/index.php?cat=465

Ja piekę sam. 150 razy zdrowsze od najlepszego razowca z najlepszej piekarni, 150 razy smaczniejsze a to nie jest jakiś wielki problem. Choć rzadko to robię.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 456 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 16328
No właśnie pieczywo - w zasadzie nie mamy rozeznania co tam zostało wpakowane do tego pieczywa - ile cukru, drożdży itpe.

praawda jest taka ze teraaz do wszystkiego pakują syf, barwniki, konserwanty itp.

"Today I'm smarter and healthier than yesterday.
Tomorrow I'll be smarther and healthier than today"

Permanent development...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

odchudzanie a silownia prosze o pomoc

Następny temat

białko

forma lato