...
Napisał(a)
Witam, jak to jest z tym pieczywem? czy naprawdę tuczy?Wogóle nie jeść?czy tylko raz dziennie? czy mozna jeść nawet kilka razy dziennie byleby sie nie przejadać? Bo ja np wczoraj rano na sniadanie zjadłam 2 kanapki z razowcem i chudym twarogiem , w pracy 2 jogurty 150 g i jabłko, na obiad 2 kanapki z razowcem i chuda wędlina i na kolację 2 kanapki z pomidorem i ogórkiem, też z pieczywem razowym.I co Wy na to? za dużo tego pieczywa?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Wszystko zależy od tego jaka aktywność w ciągu dnia. Obcinanie węglowodanów na redukcji jest trochę mitologizowane, bo nie to jest najważniejsze. Redukcja zależy od wielu czynników. A pieczywo powinniśmy ograniczać na pewno białe, bo nie zapychają i zmieniają pracę jelit. W posiłkach okołotreningowych źródłem węglowodanów powinny być kasze, ryż czy makarony. Ja jadam bardzo mało pieczywa, ale dlatego, że zastępuję je lepszymi źródłami WW. Jeśli nie jest to możliwe, pieczywo powinno znajdować się w diecie, ale tylko pełnoziarniste.
...
Napisał(a)
Sorka, nie mam teraz czasu, ale w skorcie powiem, ze z pieczywem jest tak, ze nie jest to najlepsze zrodlo weglowodanow (robiony jest z przetworzonej maki, dodaje sie barwnikow, spulchniaczy), dlatego powinno sie go ograniczac.
Jesli pieczywo to tylko razowe.
Jesli pieczywo to tylko razowe.
"Today I'm smarter and healthier than yesterday.
Tomorrow I'll be smarther and healthier than today"
Permanent development...
...
Napisał(a)
No właśnie pieczywo - w zasadzie nie mamy rozeznania co tam zostało wpakowane do tego pieczywa - ile cukru, drożdży itpe. Poza tym to ładnie brzmi - mam diete i nie jem pieczywa hehehe.
A razowiec - cóż w dużych ilościach powoduje różne takie dyskomforty :]
Pozdrawiam
A razowiec - cóż w dużych ilościach powoduje różne takie dyskomforty :]
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Ja mam rozeznanie, bo kupuję pieczywo tylko w jednej piekarni i tylko żytnie bez żadnych drożdży i farb
...
Napisał(a)
Jeżeli już pieczywo ze sklepu to najlepiej shulstad albo inne tego rodzaju: http://www.schulstad.pl/index.php?cat=465
Ja piekę sam. 150 razy zdrowsze od najlepszego razowca z najlepszej piekarni, 150 razy smaczniejsze a to nie jest jakiś wielki problem. Choć rzadko to robię.
Ja piekę sam. 150 razy zdrowsze od najlepszego razowca z najlepszej piekarni, 150 razy smaczniejsze a to nie jest jakiś wielki problem. Choć rzadko to robię.
...
Napisał(a)
No właśnie pieczywo - w zasadzie nie mamy rozeznania co tam zostało wpakowane do tego pieczywa - ile cukru, drożdży itpe.
praawda jest taka ze teraaz do wszystkiego pakują syf, barwniki, konserwanty itp.
praawda jest taka ze teraaz do wszystkiego pakują syf, barwniki, konserwanty itp.
"Today I'm smarter and healthier than yesterday.
Tomorrow I'll be smarther and healthier than today"
Permanent development...
Polecane artykuły