Pewnych słówek nie jestem pewien jak np. cup,trochę za mało wiem o plackach żeby zdecydować o jakie naczynie konkretnie chodzi stąd filiżanki albo coś w tym stylu :P
Ten duży fragment,na środku:
O plackach,chyba coś jak naleśniki
1.Rozgrzej patelnię na średnim niskim gazie /elektryczny grill do pieczenia na wolnym ogniu do 375oE .Patelnia jest gotowa gdy krople wody skwierczą, wtedy znikają prawie natychmiast.
2.Połączyć wszystkie składniki, trzepaczką do jaj drucianą,do czasu uzyskania jednolitej masy(bez grudek).Zbyt mocne mieszanie może utwardzić placki.Zostawić 1 do 2 minut do zgęstnienia.
3.Nalać około/ niespełna 1 / 4 miseczki rzadkiego ciasta dla każdego naleśnika na lekko nasmarowana patelnię.
4.Obrócić gdy naleśniki musują i spody są rumiane.
------------------------------------------------------
A teraz ten mały fragment w rogu:
Dot.gofrów
Ogrzać gofrownicę, Zmieszać 2 przykrywki <nazwa tego sosu czy czegoś-tam>, 1 1 / 2 filiżanki mleka, 2 jajka i 1 / 3 filiżanki oleju, mieszać do zniknięcia dużych
brył, do uzyskania najlepszych rezultatów pozwolić rzadkiemu ciastu postać(leżeć,jak kto woli
) 4 - 5 minut przed pieczeniem, lać ciasto na lekko nasmarowaną gofrownicę, piec dopóki nie przestanie parować?(chyba kiepski ze mnie tłumacz
).
Radzę poczekać na opinię kogoś kto ma o pieczeniu placków jakiekolwiek pojęcie bo już mi się nie chce tego rozkminiać