Składniki:
jajka ugotowane na twardo
jedno jajko surowe
bułki najlepiej grahamki
mała ilość wody
bułka tarta
pieprz
sól
wegeta
cebula
czosnek
oliwa z oliwek
możemy też dodać:
zielonej cebulki
świeżego koperku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy,po czym albo ją kroimy w bardzo malutkie kosteczki albo przeciskamy przez praskę,bułki moczymy w wodzie tak długo aż nasiąkną,bułki dodajemy do jajek i wbijamy surowe jajko,dodajemy cebulę i czosnek pokrojoną w drobną kostkę,dajemy przyprawy,następnie wszystko ładnie mieszamy do mniej więcej jednej konsystencji ale należy uważać żeby nie rozwalić jajka.Potem lepimy kotlety obtaczamy w bułce tartej,dajemy oliwy na patelnie smażymy przez krótki czas i szamiemy
Wartości mniej więcej na na całość gr produktu
B-80 gr
W-50 gr
T-10 gr
Zdjęcia na bank wkleję za kilka dni.Pozdro i smacznego :)