...
Napisał(a)
mam takie pytanko czy jak dodaję izolat albo hydrolizat białka do omleta to czy białko z tego izolatu podczas pieczenia nie ulega rozkładowi pod wpływem temperatury? czy jest w ogóle sens dodawać to do omleta czy lepiej po prostu wypić sobie to tradycyjnie w szejkerze? białko z izolatu jest o smaku truskawkowym i po dodaniu do omleta to nawet dobrze smakuje ale czy to białko nie jest tracone przez temperaturę?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Ja tez zapytam jak to jest z gainerami ??? czasami sobie robie omleta z mutant massa(czekolada) plus jajka - mega przepysznie ...
tylko czy gainer na tym nie traci ?
tylko czy gainer na tym nie traci ?
...
Napisał(a)
Podczas działania wysokiej temperatury następuje denaturacja(nieodwracalne zmiany) białek.Jest gorzej przyswajalne.Pozdrawiam.
rower1
...
Napisał(a)
tylko jak szybko to się dzieje i przy jakiej temperaturze bo przecież omleta robi się w miarę szybko i na małym ogniu więc temperatura nie jest aż tak wysoka jak np. przy smażeniu w lub na oleju.
...
Napisał(a)
podobno bialko z odzwki traci wartosci ale to podobno
ja licze tak jak by nie tracilo
ja licze tak jak by nie tracilo
...
Napisał(a)
no właśnie podobno a na pewno nie wiadomo i fajnie by było jakby ktoś kompetentny rozwiał te wątpliwości i ewentualnie uzasadnił.
...
Napisał(a)
Osobiście nie wierzę w utratę wartości odżywczych przy takiej obróbce jak omlet, ale mimo wszystko proponuję:
- wypić szejka do omleta
- zmiksować płatki owsiane z białkiem i "zagryzać" np. jajami ugotowanymi na twardo
- pokryć zapotrzebowanie na białko z jaj, a izolat spożyć zaraz po przebudzeniu.
Pozdrawiam,
Grzesiek
- wypić szejka do omleta
- zmiksować płatki owsiane z białkiem i "zagryzać" np. jajami ugotowanymi na twardo
- pokryć zapotrzebowanie na białko z jaj, a izolat spożyć zaraz po przebudzeniu.
Pozdrawiam,
Grzesiek
...
Napisał(a)
słyszałem jak Koleś może wrócę to coś poszukam
poza tym jest chyba z Uniwersala białko nadające się do pieczenia
poza tym jest chyba z Uniwersala białko nadające się do pieczenia
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
chyba chodzi wam o Universal Soy Creation
Podam jeszcze wartości odżywcze porcja - 33g:
- wartość energetyczna - 117 kcal
w tym z tłuszczu - 9 kcal
- tłuszcz - 1 g
- węglowodany - 0 g
- białko - 27 g
Podam jeszcze wartości odżywcze porcja - 33g:
- wartość energetyczna - 117 kcal
w tym z tłuszczu - 9 kcal
- tłuszcz - 1 g
- węglowodany - 0 g
- białko - 27 g
Polecane artykuły