"Poniżej przedstawiam sugerowane wybrane źródła białek i węglowodanów, które nadają się do szybkiego i łatwego przygotowania oraz transportu do szkoły/pracy.
Źródła węglowodanów: ryż biały - brązowy, makarony, płatki owsiane, kuskus, wafle ryżowe, razowe pieczywo, gotowane warzywa, miód, owoce.
Źródła białek: białka i żółtka jaj, chude mięso drobiowe, chuda wędlina, ryby (o ile liczymy się z opinią o naszym oddechu), chudy twaróg, serek wiejski.
Źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy włoskie, orzechy laskowe. "
wiec ww- pieczywo razowe owoce i warzywa, są
białko-chude mięso drobiowe, chuda wędlina,chudy twaróg, serek wiejski, są
tłuszcze-orzechy włoskie, orzechy laskowe, są
wiec jest chyba ok ;]