...
Napisał(a)
Mam może banalne pytanie ale jakoś nigdzie niemoge znaleźc odpowiedzi. Jeśli mam 200 gram piersi kurczaka surowego, to w tych 200 gramach teoretycznie jest 42 białka (zakładajac ze 100 gram ma 21 gr białka). Po usmażeniu 200 gram zostaje mi około 130 gram samego kkurczaka (smaże delikatnie nie tak żeby przysmażyć, na oliwie z olwiek) Teraz pytanie co się stało z 70 gramami kurczaka? Jeśli dobrze główkuje pewno to była woda która odparowała podczas smażenia. Ale w takim razie 70 gram odparowało, mam 130 kuraka jeszcze na patelce, i tam jest powiedzmy 40 gram białka? Czy w dużej mierze to białko tz jakoś się rozpadło pod wpływem temperatury i ilość białka licze tak jakbym miał 130 gram kurczaka a nie 200? Może troche zawile to napisałem ale mam nadzieje ze ktoś mi pomoże bo niewiem jak w takim wypadku obliczac sobie zawartość białka w diecie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
produkty waży się przed obróbką. I jak masz 42g białka w 200g kuraka to po usmażeniu też będziesz miał 42g białka ;p
Nie wiesz kim być? Bądź sobą!
http://s18.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=35968 - kliknij a uszczęśliwisz biednego maczko
...
Napisał(a)
pod wplywem temperatury wyparowywuje woda, bialko zostaje,
ono podczas obrobki termicznej denaturyzuje się przez co staje sie duzo latwiej przyswajalne
ono podczas obrobki termicznej denaturyzuje się przez co staje sie duzo latwiej przyswajalne
Układasz dietę? Sprawdź DARMOWY program Dziennik Posiłków:
http://www.dziennikposilkow.pl -
http://www.dieta4u.com.pl
Polecane artykuły