Szacuny
2
Napisanych postów
132
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1304
Witam, wesołych Świąt.
Mam pytanie. Normalny, niećwiczący człowiek potrzebuje 1g/kilogram masy ciała białka i tyle samo tłuszczu. Skoro do syntezy każdego grama białka organizm potrzebuje 4g glukozy, 2g tłuszczu i 16g wody, to dlaczego zbilansowane diety kulturystyczne przewidują duża więcej białka, niż tłuszczu? Nie lepiej jeść białka i tłuszczu po równo, albo białka więcej? To pytanie z ciekawości, proszę o wypowiedź eksperdta.
Szacuny
11
Napisanych postów
866
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4755
może dlatego że takowa dieta jest nastawiona na większą ilość Węglowodanów... Gdyż większa ilość będzie nam bardziej sprzyjała... tak samo jak większa ilość Białek wspomaga zdobywanie masy beztłuszczowej np w redukcji kiedy zmniejszamy węglowodany a zwiększamy ilość tłuszczu i białka... ogólnie to można by gdybać tak chyba w kółko...
."Codziennie trzeba starać się wykraczać poza swoje możliwości."
Szacuny
11
Napisanych postów
866
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4755
teoretycznie to co napisałeś tam jest dla człowieka nie ćwiczącego...jak napisałeś sam...Teoretycznie... a inna już w ogóle bajka jak człowiek ćwiczy... zawsze pomiędzy takimi ludźmi będzie różnica...a w odżywianiu tym bardziej będzie różnica...
."Codziennie trzeba starać się wykraczać poza swoje możliwości."
Szacuny
2
Napisanych postów
132
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1304
Niech napisze ktoś, kto uważnie przeczyta pytanie w pierwszym poście i wie, a nie tak tylko sobie gada. Tyle to i ja wiem. Poza tym prosiłem o wypowiedź kogoś, kto się na tym bardzo zna(eksperta). Dlaczego w diecie kulturystycznej nie je się BTW w takich proporcjach(1:2:4), tyle że więcej, niż normalny zjadacz chleba.