...
Napisał(a)
Białko jest o tyle przeszkodą, że zdecydowanie gorzej smakuje z wodą niż z mlekiem. Dlatego mieszam z mlekiem. A to już problemy przy temp. otoczenia +30 stopni. Carbo miesza się z wodą. Do tego cena carbo jest na tyle niska, iż stanowi ciekawą alternatywę np. dla soków.
...
Napisał(a)
Wiad, do białka wsyp mleko w proszku, a później zalej wodą i po treningu jak znalazł. Pzdr
...
Napisał(a)
Po raz pierwszy chyba musze przyznac Ci racje
Temperatura Moze byc przeszkoda
A co do smakow to jak pisalem gainera stosuje ( i polecam) rowniez w alternatywie do carbo
Kiedy tylko masz ochote na cos bardziej 'mlecznego' (mimo ze na wodzie)
Oczywiscie mam na mysli glowne Gainbolica ze wzgledu na swietna cene
A dodatkowa porcja bialka to tylko Plus
Temperatura Moze byc przeszkoda
A co do smakow to jak pisalem gainera stosuje ( i polecam) rowniez w alternatywie do carbo
Kiedy tylko masz ochote na cos bardziej 'mlecznego' (mimo ze na wodzie)
Oczywiscie mam na mysli glowne Gainbolica ze wzgledu na swietna cene
A dodatkowa porcja bialka to tylko Plus
...
Napisał(a)
Adi: mleko w proszku raczej nie, bo to granulowane ma 50% laktozy, a to dla niemowląt sporo tłuszczu. Oczywiście kwestia gustu.
biniu: To może dziwne, ale kompletnie nie smakuje mi odżywka z udziałem białka i wody. Nawet jeśli ma tylko 15%. Być może jest to spowodowane też smakiem... Mam wrażenie, że gainery są produkowane jednak pod mleko. Dlatego masz smak waniliowy (mleko waniliowe to nie nowość) czy czekoladowy, zaś w carbo takich nie ma - stricte smaki robione pod wodę - cytryna czy orange na przykład. Dla odmiany mieszałem raz carbo i mlekiem i... fuj.
biniu: To może dziwne, ale kompletnie nie smakuje mi odżywka z udziałem białka i wody. Nawet jeśli ma tylko 15%. Być może jest to spowodowane też smakiem... Mam wrażenie, że gainery są produkowane jednak pod mleko. Dlatego masz smak waniliowy (mleko waniliowe to nie nowość) czy czekoladowy, zaś w carbo takich nie ma - stricte smaki robione pod wodę - cytryna czy orange na przykład. Dla odmiany mieszałem raz carbo i mlekiem i... fuj.
...
Napisał(a)
Wiad, jak z mleka odparujesz całkiem wodę, to też uzyskasz 50% laktozy. Przynajmniej tak mi się wydaje... A to znaczy, że 200ml mleka = ilości proszku, z której po dodaniu odpowiedniej ilości wody otrzymamy 200 ml mleka. Dawno jednak takiego mleka nie piłem, więc nie pamiętam, ile potrzeba prochu, by uzyskać taką szklankę mleka.
...
Napisał(a)
Oczywistym jest ze odzywki o smakach 'mlecznych' ze tak to ujme lepiej smakuja z mlekiem
Ale znaczne polepszenie smakow jakie od dluzszego juz czasu obsereujemy u Olimpa powoduje ze nawet na wodzie dla wiekszosci smak jest wyborny
Ja np nie toleruje mleka i od zawsze pijam na wodzie ale jak ktos moze to mleko (po uwzglednieniu wartosci odzywczych) jest znakomite
Na ssczescie jednak mamy wybor
Ja latem rowniez ciagne do smakow owocowych dlatego popijam teraz BCAA od Olimpa
Ale znaczne polepszenie smakow jakie od dluzszego juz czasu obsereujemy u Olimpa powoduje ze nawet na wodzie dla wiekszosci smak jest wyborny
Ja np nie toleruje mleka i od zawsze pijam na wodzie ale jak ktos moze to mleko (po uwzglednieniu wartosci odzywczych) jest znakomite
Na ssczescie jednak mamy wybor
Ja latem rowniez ciagne do smakow owocowych dlatego popijam teraz BCAA od Olimpa
Polecane artykuły