Szacuny
32
Napisanych postów
3159
Wiek
37 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
25123
Witam, czy miód po podgrzaniu traci właściwości ? :-/ Biorę łyzke miodu do szklanki i podgrzewam w mikrofali jakies 8 sekund az będzie w postaci płynu - ale nie jest wrzący czy nawet bardzo gorący...po prostu się rozpuszcza.
Robię to do płatków bo jem platki z zimnym mlekiem, nie lubie ciepłego więc nie wiem jak ten miód roztopić inaczej.
Rodzice mówią że ten miód już nic w sobie ciekawego nie ma przez to podgrzewanie ? :-/ Jak to jest ?
Szacuny
2
Napisanych postów
0
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3114
Tak, ponoć traci własciwosci.
Polecam wieczorem poprzedniego dnia dac miód do wody dodac cytryny i zmieszac i schowac do lodowki.
Mm pychota, a jak pobudza:)
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
j/w czesto zesztą podgrzewamy miód skrystalizowany co jest błędem podczas dekrystalizacji giną enzymy a właściwośi bakteriobójcze i lecznicze także tracą na mocy