Szacuny
0
Napisanych postów
21
Wiek
30 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
105
Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie przygotowywania niektórych potraw.
Np jak długo gotować ryż ? Lepszy jest twardawy czy rozgotowany ? To samo pytanie tyczy się kaszy.
I najważniejsze pytanie to jak przygotować pierś z kurczaka czy gotować w wodzi czy np upiec w piekarniku ?
Podajcie jakieś przepisy na pierś takie żebym wyciągną z niej jak najwięcej wartości.
Szacuny
1
Napisanych postów
369
Wiek
31 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6513
Co do kasz i ryżów to według mnie nie powinno się ich rozgotowywać, gotować około 8-12 min i wyłączyć.
2.Co do mięs to najlepiej gotować na parze, następnie gotować w wodzie i chyba dopiero piec. Więc u Cb będzie to gotowanie, i możesz czasem piec aby uzyskać trochę inny smaczek.
Tak jest wg mnie ;]
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Wiek
30 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
105
A wodę jakoś przyprawiać czy mięsko ? Wydaje mi się że ugotowanego mięska w czystej wodzie raczej nie zjem :/ I ile w ogóle takie mięso gotować aż będzie mięciutkie czy jak i całe czy pokrojone w paski ?
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Wiek
30 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
105
A w przypadku pieczenia w piekarniku jak doprawię sobie jakimiś przyprawami do grilla dość pikantnymi to coś się stanie ? Aha tylko te przyprawy pewnie muszę wetrzeć w mięso bo nie mogę go polać olejem ? Mam racje czy nie ?