Mam 172 cm 67 kg wagi 39cm w bicepsie. reszty nie mierzylem ost.podosze 95kg na klatke . I generalnie nie jestem usatysfakcjonowany moimi wynikami . Oprócz choroby ktora jest odemnie nie zalezna to tez wynik diety do ktorej podchodzilem do tej pory malo szczegołowo i powieszchownie . Dla tego teraz zamierzam ulozyc naprawde dobra diete ( najpierw na redkukcje bo jestem teraz przy koncu redukcji a puzniej na mase )
. Nie zostało juz wiele tluszczy ale wyniku mojej redkucji z gowniana dieta;p stracilem strasznie duzo miesni.
OBECNY Cel to dokonczenie redkucji taka aby dobrze odslonily sie miesnie brzucha i polepszyla definicja reszty miesni.
I teraz pytania . Wiem ze niektore rzeczy moglbym wyczytac w tematach podwieszonych ale jesli o cos pytam to znaczy ze po prostu nie zrozumialem bo wbrew pozora to nie takie latwe .
A wiec putania
1) CZY DOBRZE OBLICZAM ZAPOTRZEBOWANIE KALORYCZNE NA REDUKCJE ??? przeczytalem ze to: waga razy 24 razy wspołczynik aktywnosci 1,3 a od tego odjac 300 kalorii ??????????????????????
2) Białka spożywam 2,5 na kg ciała . reszte powinienem zapełnić węglowodanami i tluszczami .
a)Czytalem ze tlusczow nie powininem przyjmować w posilkach okolo treningowych .CZY TO PRAWDA ???
b)Czytalem też ze w innych posilkach lepiej jak najwiecej wlasnie weglowodanow zastopic tluszczami ?? CZY TO TEZ POPRAWNA INFORMACJA. ????
c)Czytalem też ze tluszcze dziela sie na jakies rodzaje i jedne powinienem przyjmowac a inne nie???? NA JAKIE SIE DZIELA I KTORE SA W JAKICH PRODUKTACH????
Jak znajdzie sie ktoś komu by sie chcialo na to poodpwiadac to uloże diete i mam nadzieje ze ktoś ja oceni :) Z góry dzieki
Płeć: Mężczyzna
Wiek: 19
Waga: 67
Wzrost: 172
Cel treningowy: redukcja
Staż treningowy na słowni: 2lata
Uprawiane inne sporty: -
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Dostęp do silowni
Dieta: póki co 6 posiłków dziennie i zachowuje 2,5 g białka na kg masy ciała reszta jak popadnie
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: animal cuts .. zaczne jesc jak ułożę to diete;>