Wyliczenia przeprowadzalem wg dziennika Vitalmax.
Oczywiście do każdego posiłku dodaję sporo warzyw do których mam pytanie na końcu. Posiłki jadam co ok. 2,5 godziny.
I posiłek:
- chleb razowy
- jajka
białko/tłuszcze/węglowodany/kcal
24/16/37/400
II posiłek:
- makaron durum
- wołowina-poledwica
- oliwa
- orzechy włoskie
b/t/ww/kcal:
27/18/36/408
III posiłek
- ryż brazowy
- piers z kurczaka
- oliwa
b/t/ww/kcal:
24/12/27/316
IV posiłek
- chleb razowy
- wolowina poledwica
- oliwa
- orzechy
b/t/ww/kcal:
24/14/18/302
V posiłek:
- ryz brazowy
- piers z kurczaka
- oliwa
- orzechy
b/t/ww/kcal
27/14/34/370
VI posilek: przed snem
- twarog poltlusty
- oliwa
b/t/ww/kcal
29/16/5/274
wg dziennika ilosc dostarczonych b/t/ww/kcal pokrywa się z zapotrzebowaniem.
Natomiast wspomniane pytanie o warzywa. W koncu warzywa jak kalafior, brokuły, rzodkiewka, fasola wliczam do diety czy jem je bez wliczania w bilans ? Ile kcal ma kalfior ugotowany w wodzie ? jedni podają 83kcal/100g czyli juz nie tak malo a inni 14kcal.