Szacuny
128
Napisanych postów
9767
Wiek
3 lata
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
23574
Artykuł pewnie by się przydał, bo mamy do czynienia ze sporym zamieszaniem w temacie: izoflawony a sylwetka. Nie wiem tylko, jak z faktycznym zapotrzebowaniem na taki artykuł, bo - jak widać - nikt nie włącza się do dyskusji.
Szacuny
128
Napisanych postów
9767
Wiek
3 lata
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
23574
Generalnie to takie opracowanie się izoflawonom należy. Tym bardziej, że chyba jeszcze nikt tego - pod tym kontem - nie zrobił. Przynajmniej ja się nie spotkałem...
Szacuny
1
Napisanych postów
28
Wiek
39 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1135
hmm dla mnie ten artykuł byłby bardzo ciekawy ponieważ ja używam sporo białka sojowego około treningowo ponieważ dla mnie to jest najlepiej przyswajalne źródło białka,chciałbym wiedzieć więcej na temat jaki wpływ może to wywrzeć z dłuższej perspektywy czasu, nie będę pisał jakie efekty mam po x tygodniach używania bo ciężko tu o jakieś konkrety.białka sojowego używam 3 razy w tygodniu-tylko po treningu,w innych wypadkach jest to serwatka bez laktozy którą i tak dość długo trawię.tu pojawia się pytanie jak to wygląda z tymi izoflawonami itp.ile ich jest w soi a ile w samym białku sojowym?
Szacuny
128
Napisanych postów
9767
Wiek
3 lata
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
23574
Vzl, białko sojowe, wykorzystywane w odżywkach przez Olimp, zawiera ok. 10 mg izoflawonów na 100 g. Nie jest to zbyt wiele, bo też białka te nie maja być - z założenia - źródłem izoflawonów, tylko protein. Jednak stanowią pewne, wymierne uzupełnienie izoflawonów, które mają wiele właściwości prozdrowotnych, jak również ułatwiają redukcję tłuszczu i rozwój muskulatury.
A na artykuł to musisz trochę poczekać, bo teraz zamykamy styczniowy numer Prefect Body.