uwzględniłem jeszcze 400 kcal, co daje 3900 kcal.
Proporcje składników odżywczych:
Białko - 25% - 3,05g/kg
Węglowodany - 60% - 7,31g/kg
Tłuszcz- 15% 0,81g/kg
Dni stosowane będą naprzemiennie.
Posiłki:
Dzień 1
1.
Płatki owsiane 95g
Oliwa z oliwek 5g
Mleko odtłuszczone 102g
2.
Ser twarogowy półtłusty 170g
Masło roślinne zwykłe 2g
Makaron dwujajeczny 143g
3.
seler 30g
Ryż brązowy 140g
Pietruszka 35g
Oliwa z oliwek 8g
Marchew 45g
Pierś kurczaka 170g
4.
Serek wiejski 60g
Ser twarogowy chudy 60g
Mleko spożywcze 0,5% 225 ml
Mąka pszenna 136g
Jaja kurze 75g
5.
Tuńczyk w wodzie 160g
Oliwa z oliwek 7g
Chleb żytni pełnoziarnisty 217g
Dzień 2:
1.
Ser twarogowy chudy 95g
Płatki owsiane 136g
Mleko spożywcze 0,5% 375 ml
2.
Serek twarogowy homogenizowany 45g
Ser twarogowy chudy 60g
Mleko spożywcze 0,5% 135 ml
Mąka pszenna 135g
Jaja kurze 80g
3.
Wątróbka wieprzowa 122g
Masło roślinne zwykłe 5g
Kasza gryczana 159g
Cebula 50g
4.
Ser twarogowy chudy 125g
Masło roślinne zwykłe 5g
Makaron dwujajeczny 145g
Parmezan 15g
5.
Ziemniak 40g
Ser twarogowy chudy 159g
Oliwa z oliwek 9g
Makaron dwujajeczny 133g
Pozdrawiam