Szacuny
24
Napisanych postów
371
Wiek
30 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3926
Wiem już, że na śniadanie płatki kukurydziane nie są dobrym wyjściem przy masie.
Polecacie płatki owsiane. Niestety strasznie ciężko przechodzą mi one przez gardło.
Musli natomiast wydają mi się równie zdrowe a je mogę jeść bez problemu.
Po prostu nie mogę znieść tego smaku płatków owsianych. Czy zastępując je jedząc musli dużo strace czy może musli są dobrym rozwiązaniem?
Szacuny
15
Napisanych postów
18755
Wiek
29 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
86927
70g owsianych + 30g rodzynek + 300ml wody.
Najpierw wlewasz mleko do garnka, jak zacznie się gotować zmniejszasz gaz i dodajesz resztę składników. Chwilkę jeszcze pomieszać (~3min) i jest za***iste.
Szacuny
17
Napisanych postów
581
Wiek
37 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
9997
Możesz robić tak jak napisał kotlet95 albo po prostu do miski wsypać płatki owsiane i rodzynki, zalać wrzątkiem i przykryć talerzem na jakieś 10-15 minut. Wtedy ładnie płatki naciągną wody i zrobią się miękkie a do tego będą słodsze od rodzynek
Zmieniony przez - kristek86 w dniu 2011-01-03 19:43:07
Szacuny
24
Napisanych postów
371
Wiek
30 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3926
ja właśnie nie nawidze tego smaku tych płatków... wole chrupkie płatki zalać zimnym mlekiem nie chce na ciepło bo dla mnie to nie wchodzi. mam dosłownie odruch wymiontny.
Czyli w musli mam sprawdzic i ma być jak najmniej cukrów tak?