ułożyłem dietę narazie przykładową czy w ogóle idę w dobrym kierunku, największy problem mam z dopasowaniem w którym miejscu ma być który posiłek oraz białko... ale tutaj będe musiał się również posłużyć niebawem w proszku żeby uzupełnić diete.
wiek 24
wzrost 170cm
waga 85g
CEL: redukcja tkanki tluszczowej
trening 3xtydzien splitem
1 Klatka+biceps
-po 3 ćwiczenia na dany mięsień po 4 serie 12/12/10/10
2.Dzień wolny
3.Barki+nogi
-po 3 ćwiczenia na dany mięsień po 4 serie 12/12/10/10
4.Dzień wolny
5.Plecy+triceps
-po 3 ćwiczenia na dany mięsień po 4 serie 12/12/10/10
6.Dzień wolny
7.Dzień wolny
Oprócz tego aeroby 3xtydzień po ok 30 minut
Basen i squasz raz na tydzien
1,5godziny biegania za piłką na hali też raz na tydzień
Co do diety suplementacji do niebawem zakupię odżywkę białkową oraz tran.
Nie wpisywałem do diety warzyw które będę dorzucać do posiłków
Zapotrzebowanie kaloryczne które mi wyszło z vitalmax 2230kcal
Mam jeszcze pytanie czy w dni treningowe mam to ucinac czy jeść tyle samo co w dni treningowe, ponieważ kalkulator rozdziela to zapotrzebowanie na cały tydzień?
A kolejne pytanie co jest jeżeli nie chce mi się już jesć np wieczorem a mam jeszcze jeden posiłek rozpisany w diecie czy mam go wszamać na chama jak przy masie czy przy redukcji można go ominąć?
Dni treningowe:
1 Dzień:
I Posiłek 9.00-10.00
Jaja kurze całe 120g
Chleb żytni wileński 33g
Szynka wiejska 20g
Ser, Ementaler pełnotłusty 30g
B:26/T:23/W:17/kcal:375
TRENING
II Posiłek 13.00
Ser twarogowy chudy 150g
Makaron czterojajeczny 80g
B:39/T:3/W:64/kcal:450
III Posiłek 15.00
Otręby pszenne 40g
srek homogenizowany 150g
Orzechy arachidowe 30g
B:23/T:34/W:39/kcal:456
IV Posiłek 17.00(mam wrażenie że on powinien byc po treningu...)
Brokuły 200g
Oliwa z oliwek 10g
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 150g
B:36/T:12/W:3/kcal:269
V Posiłek 19.00
Kabanosy 100g
B:27/T:24/W:0/kcal:320
VI Posiłek 21.00
Tuńczyk w oleju 130g
Chleb żytni wileński 33g
B:37/T:12/W:16/kcal:321
Łącznie
B:187/T:108/W:139/kcal:2191
2 Dzień
I Posiłek 9.00-10.00
Jaja kurze całe 180g
Musli z owocami suszonymi 50g
Dżem truskawkowy niskosłodzony 36g
B:24/T:17/W:46/kcal:435
TRENING
II Posiłek 13.00
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 200g
Ryż brązowy 60g
B:47/T:4/W:41/kcal:391
III Posiłek 15.00
Kabanosy 50g
Jaja kurze całe 60g
B:20/T:17/W:0/kcal:233
IV Posiłek 17.00
Ser twarogowy chudy 125g
Orzechy arachidowe 30g
B:29/T:21/W:5/kcal:326
V Posiłek 19.00
Sałatka pikantna z makreli 330g
Chleb żytni wileński 33g
B:35/T:44/W:34/kcal:672
V Posiłek 22.00
Oliwa z oliwek 10g
B:0/T:10/W:0/kcal:88
Łącznie
B:155/T:113/W:127/kcal:2145
Dzień 3
I Posiłek 9.00-10.00
Jaja kurze całe 180g
Cebula 60g
Chleb żytni wileński 33g
Szynka wiejska 20g
Ser, Ementaler pełnotłusty 30g
B:33/T:28/W:20/kcal:464
TRENING
II Posiłek 13.00
Mintaj świeży 200g
Ryż brązowy 70g
B:38/T:3/W:48/kcal:371
III Posiłek 15.00
Jabłko 150g
Orzechy arachidowe 50g
B:7/T:35/W:17/kcal:406
IV Posiłek17.00
Ser twarogowy chudy 125g
Oliwki zielone marynowane 30g
B:25/T:4/W:5/kcal:155
V Posiłek19.00
Tuńczyk w oleju 130g
Chleb żytni wileński 33g
Jaja kurze całe 60g
Oliwa z oliwek 10g
B:43/T:27/W:16/kcal:482
Łącznie
B:147/T:97/W:105/kcal:1878
Dni nietreningowe:
1 Dzień
I Posiłek 9.00-10.00
Parówki popularne 100g
Chleb żytni wileński 33g
Ser, Camembert pełnotłusty 30g
Sos keczup 20g
B:18/T:41/W:20/kcal:515
II Posiłek13.00
Krupnik z kaszy jęczmiennej I 400g
Skrzydło kurczaka 100g
B:16/T:10/W:26/kcal:260
III Posiłek15.00
Banan 180g
Jabłko 150g
Orzechy arachidowe 30g
B:7/T:22/W:55/kcal:442
IV Posiłek17.00
Brokuły 200g
Oliwa z oliwek 10g
Mintaj świeży 150g
B:29/T:11/W:3/kcal:230
V Posiłek19.00
Jaja kurze całe 120g
Chleb żytni wileński 33g
Szynka wiejska 20g
Ser, Ementaler pełnotłusty 30g
B:26/T:23/W:17/kcal:375
Łącznie
B:95/T:107/W:121/kcal:1822
I Posiłek 9.00-10.00
Paprykarz "Szczeciński" 70g
Chleb żytni wileński 66g
B:10/T:9/W:37/kcal:273
II Posiłek 13.00
Kotlet mielony z mięsa mieszanego 200g
Ziemniaki, średnio 200g
B:29/T:9/W:42/kcal:688
III Posiłek 15.00
Otręby pszenne 40g
srek homogenizowany 150g
Orzechy arachidowe 30g
B:23/T:34/W:39/kcal:456
IV Posiłek 17.00
Mintaj świeży 200g
B:33/T:1/W:0/kcal:146
V Posiłek 19.00
Ser twarogowy chudy 125g
Oliwa z oliwek 10g
B:25/T:11/W:4/kcal:212
Łącznie
B:119/T:97/W:129/kcal:1775
3 Dzień
I Posiłek 9.00-10.00
Paprykarz "Szczeciński" 70g
Chleb żytni wileński 66g
B:10/T:9/W:37/kcal:273
II Posiłek 13.00
Kotlet mielony z mięsa mieszanego 200g
Ziemniaki, średnio 200g
B:29/T:9/W:42/kcal:688
III Posiłek 15.00
Brokuły 200g
Oliwa z oliwek 10g
Kabanosy 100g
B:31/T:34/W:3/kcal:440
IV Posiłek 17.00
Tuńczyk w oleju 130g
Chleb żytni wileński 33g
Jaja kurze całe 60g
Oliwa z oliwek 10g
B:43/T:27W:16/kcal:428
V Posiłek 19.00
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 150g
Ser, Camembert pełnotłusty 30g
B:39/T:9W:0/kcal:236
Łącznie
B:151/T:122/W:105/kcal:2119