Aha jeszcze jedno jeśli mógł byś napisać czego ma być więcej? Bo jakiś koleś napisał tak:
Bialko od 1,5 do 1,8g na kazdy kg wagi
Weglowdany do 6g na kazdy kg wagi
Tluszcze do 2g na kazdy kg wagi
Dlaczego tak a nie inaczej,przeciez slyszalem ze nalezy jesc 3-4g bialka bo bialko buduje miesnie --> to mit ,bialko powoduje przyspieszenie metabolizmu i jest najmocniej termogene ze wszystkich makro skladnikow(dobrze sie na nim chudnie ) a
nadmiar bialka w organizmie
jest wydalany przy okazji obciaza watrobe i nerki ,co moze prowadzic do anemi ,a po zaty ilosci powyzej 2,5g na kg wagi stanowia zrodlo energi nie trzeba dodawac ze nie ekonomicznej .
Rowniez nie nalezy przesadzac z iloscia ww gdzyz te powoduja wzrost poziomu insuliny(kierowany wzrost jest pozytywny,nadmierny juz nie ) i najwazniejszy mit ww nie oszczedzaja bialek miesniowych .
Nastepne w kolejce sa tluszcze (mowie o zdrowych tluszczach) bardzo dobre zrodlo energi, NNKT sa bardzo waznym czynikiem wplywajacym na regeneracjie,zdrowie
organizmu i wzrost masy miesniowej wiec powino sie go znajdowac w naszej diecie odpowiednio duzo.
A i jak mam uwzględnić te np. 1,8 g na każdy kg ciała, to mam policzyć tak że jak teraz ważę 52 a chciał bym 60 to muszę dać te 1,8 g x 60 czy 1,8 g x 52?