...
Napisał(a)
gdzie jest najwięcej błonnika,gdzie występuje i co najlepiej jeść.ile musimy zjadac błonnika dziennie aby nie przedawkować.czy to jest specjalna dieta.czy przedawkowanie nie szkodzi na zdrowiu.ile można więcj przeżyć ,jedząc duzo błonnika.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Najwiecej jest w otrebach pszennych.
Dobrze jesc na sniadanie mix otreby przenne + owsiane na wodzie lub mleku.
Pozatym duzo maja warzywa, owoce, orzechy i nasiona.
Jak zwykle nalezy zachowac umiar. Jedzac duzo blonnika nie mozna zapominac ze blonnik wiaze ze sobaduzo wody wiec trzeba duzo piuc inaczej mozna sie zapchac.
Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2011-03-03 03:19:55
Dobrze jesc na sniadanie mix otreby przenne + owsiane na wodzie lub mleku.
Pozatym duzo maja warzywa, owoce, orzechy i nasiona.
Jak zwykle nalezy zachowac umiar. Jedzac duzo blonnika nie mozna zapominac ze blonnik wiaze ze sobaduzo wody wiec trzeba duzo piuc inaczej mozna sie zapchac.
Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2011-03-03 03:19:55
___WYTRWALOSC_-_TO_PODSTAWA___SUKCESU_________
Dziennik odchudzania
i fotki z postepow w redukcji: http://www.sfd.pl/Blog/Dziennik_odchudzanie__jak_zrzucic_30kg_w_rok-t521970-s75.html
Foty - s.23, s.53, Podsumowanie s.75
...
Napisał(a)
dzienna dawka błonnika powinna oscylować wokół 30g. (wg WHO 20 - 40g)
należy pamiętać, że błonnik błonnikowi nierówny, o ile frakcji rozpuszczalnych (a wiec tych, które stanowią większy udział w otrębach owsianych), ilość warto zwiększać, o tyle frakcji nierozpuszczalnych (a wiec tych których więcej jest w otrębach pszennych, żytnich), raczej warto limitować.
Należy również pamiętać, że pokarmy zbożowe bogate w błonnik - są również bogate w substancje antyodżywcze takie jak kwas fitowy, czy np WGA. Regularne, częste spożywanie w/w, zwłaszcza jeśli pomija się kwestię właściwej obróbki - może przyczynić się paradoksalnie np do niedoborów niektórych składników mineralnych czy pogorszenia niektórych parametrów metabolicznych.
Zmieniony przez - odp-SFD-pl w dniu 2011-03-03 10:14:01
należy pamiętać, że błonnik błonnikowi nierówny, o ile frakcji rozpuszczalnych (a wiec tych, które stanowią większy udział w otrębach owsianych), ilość warto zwiększać, o tyle frakcji nierozpuszczalnych (a wiec tych których więcej jest w otrębach pszennych, żytnich), raczej warto limitować.
Należy również pamiętać, że pokarmy zbożowe bogate w błonnik - są również bogate w substancje antyodżywcze takie jak kwas fitowy, czy np WGA. Regularne, częste spożywanie w/w, zwłaszcza jeśli pomija się kwestię właściwej obróbki - może przyczynić się paradoksalnie np do niedoborów niektórych składników mineralnych czy pogorszenia niektórych parametrów metabolicznych.
Zmieniony przez - odp-SFD-pl w dniu 2011-03-03 10:14:01
Chcesz zrobić formę do lata? Wejdź: http://potreningu.pl/plany
Polecane artykuły