1. Liczyłem swoje kcal tym przykładem: Lub wzór drugi o wiele prostszy :
M:
1. mnożymy wagę x 24 godziny = podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne (BMR)
2. BMR x współczynnik aktywności = dzienne zapotrzebowanie kaloryczne
Wyszło mi 2121 kcal, wyszło mi z tego 136g białka, dałem sobie 120g ww, po wyliczeniu wyszło mi 120g tłuszczy. Czy nie jest to trochę za dużo jak na redukcję? Wiem, że tłuszcz zdrowy jest niezbędny w organiźmie człowieka, nawet podczas redukcji, ale chyba trochę za dużo mi tego wyszło.
2. Czy gotowanego cyca w wodzie można doprawić czy przyprawy raczej nie wsiąkną do mięsa tylko rozpuszczą się w wodzie?
3. W pracy nie mam zbytnio czasu na prowadzenie diety, ponieważ pracuję w gastronomii i jak jest dużo roboty to po prostu nie ma kiedy nawet usiąść i odpocząć, czy jakoś mocno wpłynie to na prowadzenie diety, jeżeli przez 2 dni w tygodniu mogę nie jeść nawet 5h?
4. Do szkoły nie ma mowy o robieniu normalnego obiadu, bo nauczyciele mnie wyzywają i nie chcę im za bardzo się "wgryźć" (nie znalazłem odpowiedniego słowa ), bo muszę jeszcze poprawiać oceny, a jak będę ich denerwował to mnie usadzą, a mam ostatni rok. Dlatego chciałbym zastąpić ten posiłek w chleb/warzywa/szynka/twaróg i jaki najlepszy jest chleb i jaka szynka? Są w sklepie faszerowane kurczaki, ale pewnie nieźle są nafaszerowane przyprawami/tłustymi, etc.
Z góry dzięki za odpowiedzi, jak coś mi się jeszcze przypomni to dam znać, bo miałem o coś jeszcze zapytać ale skleroza nie boli, a szkoda :/.
Dziennik treningowy --> http://www.sfd.pl/man1ek93__redukcja_do_16_/_masa_od_18-t719078.html