Jak wiadomo, leucyna wpływa na podwyższenie poziomu insuliny. W związku z tym rodzi mi sie pytanie, czy ma to jakieś szczególne znaczenie (negatywne) na dietach REDUKCYJNYCH typu CKD czy Velocity (gdzie jak wiadomo ilość ww jest śladowa)
dodam, że leucyna byłaby dodatkowym suplem (nie mowie o dawkach z WPI czy BCAA), ale o zupełnie odrębnym produkcie, typu np. Olimp Leucine Stack.
oczywiscie wiem, że wspomina sie o leucynie jako srodku wspomagającym redukcje, z uwagi na dodatnie relacje zachodzące pomiędzy kinazą mTOR a receptorami PPAR delta - białkami intensyfikującymi spalanie kwasów tłuszczowych i stymulującymi rozwój masy czerwonych włókien mięśniowych, ale w kilku artach (zwlaszcza MD) twierdzono, ze nie ma na to odpowiednich badan na ludziach, wiec nie mozna tego śmialo stwierdzic.
hmm? ktoś coś wie, dopisze, co by koleżanka zgłębiła temat ?
Stop wishing start doing