Szacuny
0
Napisanych postów
172
Wiek
34 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
554
Od pewnego czasu przeszłam na diete bogatą w białko.
Chciałam zrzucic jedynie 4-5 kg po swietach.
Troche sie juz udało.
Serki wiejskie, kurczak, ryby + warzywa, czasem owoce.
Czy moge w to tez włączyc jajka ? Tylko mam na mysli smazone
(oczywiscie bez zadnego tłuszczu) Tak 4 na dzien?
Czy nie bedzie to przeszkadzało w schudnieciu ?
Szacuny
8
Napisanych postów
545
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2926
Dieta bogata w białko.. hmmm coś al'a dukan?? Nie radzę przekraczać białka o wartości 2.5g/kg, tak mogą tylko hardkorowcy.
Jajka na diecie - nie widzę żadnego problemu.. nawet z tym żółtkiem. Porady z pani domu można śmiało pocisnąć w kibel i wszystko spłukać. Był tutaj art. w dziale odchudzanie, możesz go poszukać i poczytać sobie.
Szacuny
0
Napisanych postów
172
Wiek
34 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
554
Nie chce robic jakis rewolucji ze swoim ciałem.
Ankiete juz wypelnialam wiele razy i wklejałam w posty..
Po prostu po swietach i zimie poszło mi troche w uda i brzuch
i chce to zrzucic.
Nie wierze w zadne diety cud, na forum czytałam wiele postow na ten temat.
Nie jestem tutaj 1 raz.
Po prostu chcialam zapytac jak wyglada sprawa z tymi jajkami, bo
ostatnio slyszałam, ze mimo iz sa bogate w białko to w diete
ich raczej nie wł.
Szacuny
8
Napisanych postów
545
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2926
Gdzie to słyszałaś?? Pani domu czy inne g^%$# tego typu??
Jajka to jedne z podst. źródeł białka, więc nie wiem dlaczego by ich nie włączać do jakiejkolwiek diety. Czy to gotowane, czy to w formie jajecznicy..
Szacuny
1419
Napisanych postów
35562
Wiek
41 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
150829
No nie wiem, czy można z taką swadą podchodzić do zagadnienia spożycia jajek. Żaden pokarm nie jest na tyle dobry by spożywac go bez umiaru.
poza tym:
Consumption of eggs with meals increases the susceptibility of human plasma and low-density lipoprotein to lipid peroxidation.
Levy Y, Maor I, Presser D, Aviram M.
Source
Lipid Research Laboratory, Rambam Medical Center, Haifa, Israel.
Abstract
Consumption of eggs for a long period was shown to result in hypercholesterolemia and is generally restricted for this reason. In the present study we analyzed the effect of eggs consumption for 3 weeks on lipoprotein atherogenicity. Consumption of 2 eggs per day with the meals, for 3 weeks resulted in a minor elevation in plasma glucose and urea concentrations. Plasma cholesterol concentration increased by 11% (p < 0.05) as a result of increased plasma low-density lipoprotein (LDL) cholesterol levels. Plasma triglycerides decreased by 13% (p < 0.01), but there were no significant alterations in plasma apolipoproteins A-I or B-100 concentrations. Plasma high-density lipoprotein (HDL) cholesterol decreased by 11% (p < 0.05). There was a 13% reduction, though not significant, in the cholesterol efflux from J-774 A.1 macrophages by HDL that was derived after eggs consumption in comparison to HDL that was obtained at baseline. The susceptibility of plasma [using 100 mM of 2,2' azobis 2-amidinopropane (AAPH)] as well as that of LDL (using 10 microM of copper ions) to lipid peroxidation was increased by 42% and 34%, respectively, as measured by the thiobarbituric acid reactive substance (TBARS) assay (p < 0.01). Kinetic analysis of LDL oxidation by copper ions revealed a 37% reduction in the lag time required for the initiation of LDL oxidation after 3 weeks of eggs consumption. The total plasma fatty acids concentration increased from 2.2 +/- 0.5 to 3.2 +/- 0.6 mg/ml. The plasma antioxidants, vitamin E and carotenoids were not significantly affected by eggs consumption. We conclude that eggs consumption, in addition to its hypercholesterolemic effect, increases plasma and LDL oxidizability, a phenomenon which was shown to enhance the progression of atherosclerosis. The atherogenic properties may contribute to the accelerated atherosclerosis prevalent in populations with high cholesterol intake.