Zdrowe odżywianie utożsamiane jest z ascezą, wyrzeczeniem się smakowitości potraw na korzyść ich zdrowotności czy korzystnego wpływu na estetykę sylwetki. Biorąc pod uwagę łatwy dostęp do żywności niezdrowej, wysoko-przetworzonej, bogatej w cukry rafinowane i utwardzone tłuszcze, komponowanie zdrowego jadłospisu z pominięciem potrzeby zaspokajania apetytu niesie za sobą ryzyko frustracji, a także zmniejsza szanse na utrzymanie zaplanowanego reżimu dietetycznego. Ma to szczególne znaczenie w wypadku programów żywieniowych ukierunkowanych na redukcję tkanki tłuszczowej...
Ciąg dalszy na portalu:
http://potreningu.pl/diety/artykuly/120/dlaczego-jedzenie-powinno-byc-smaczne
____________________
Jako, że ostatnio zajmuję się pisaniem artykułów na tematy związane z odżywianiem, pozwolę sobie od czasu do czasu wrzucić jakiś tekst do działu.