Szacuny
8
Napisanych postów
153
Wiek
38 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
5584
Witam, zastanawiam się od pewnego czasu jak mam liczyć białko i kaloryczność z piersi z kurczaka, przed ugotowaniem wrzucam ok 500gr a po ugotowaniu wyciągam 380gram
Wiadome jest, iż przed ugotowaniem 100gram piersi ma 22gramy białka i 121kcal, jeśli w czasie gotowania owa pierś się kurczy co dzieję się z kalorycznością i białkiem, czy sens ma poniższe rownanie
przed ugotowaniem 500gram 5 x 22gr(białko) = 110gram białka
500gram 5 x 121kcal = 605kcal
po ugotowaniu 380 gram 3,8 x 22gramy(białko) = 84gramy białka
380 gram 3,8 x 121kcal(buałko) = 460kcal
Szacuny
110
Napisanych postów
11936
Wiek
33 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
90986
ilośc mięsa tak jak i unnych skłądników naszej diety ważymy przed obróbka termiczną, i skłdaniki odzywcze danych produktów po tejże obróbce nie tracą ządnych wartości tj nie zmniejszają sie czy też nie zwiekszają
Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!
Szacuny
8
Napisanych postów
153
Wiek
38 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
5584
dzięki trochę się miotałem w tym temacie, jestem na pierwszej redukcji i dopiero zagłębiam się w temat odżywiania, wychodzi mi, że przez ostatni miesiąc trochę przesadzałem z bialkiem i kcal bo brałem pod uwagę wagę po obróbce SOGI lecą
Szacuny
8
Napisanych postów
153
Wiek
38 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
5584
Szprota, studiowałem geologie, matma była na poziomie wyższym więc z tym nie ma problemu, chodziło mi o coś innego co już koledzy wyjaśnili, ale dzięki