Zawartość aminokwasów jest wysoka i aż ich jedna czwarta jest w stanie wolnym (co nie występuje w żadnej innej żywności). Relacja kluczowych aminokwasów niezbędnych (egzogennych), czyli leucyny i metioniny, jest korzystniejsza dla organizmu człowieka – taka jak w pokarmach zwierzęcych, a nie jak w roślinnych.
Zbliża się sezon, można czasami dodać grzybki do obiadu, jestem ciekaw waszych odpowiedzi
Źródła : http://www.sprawynauki.waw.pl/?section=article&art_id=203 / http://www.dieta-trening.eu/main/prawidlowe-odzywianie/75-czy-grzyby-rzeczywiscie-nie-maja-wartosci-odzywczych
Zmieniony przez - zmija232 w dniu 2012-09-24 21:48:54
Zmieniony przez - zmija232 w dniu 2012-09-24 21:49:14
Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest zbyt krótkie żeby być małym :D