...
Napisał(a)
Witam mam pytanko odnośnie jajek i serków wiejskich oraz twarogów. Raz słysze że żółtka jajek powinno sie wyrzucac drugi raz że nie, czy serek wiejski nadaje sie w budowaniu masy oraz jaki twaróg jest najlepszy? Bardzo prosze o pomoc.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
jajka jemy z żółtkami. twarog chudy np piatnicy na noc z oliwa z oliwek.serek wiejski w zaleznosci od zapotrzebowania
...
Napisał(a)
Nie wyrzucaj żółtek, nie jesteś prosem przed Mr Olimpia że masz marnować żarcie, docinając się do 5 % BF, nie wariujmy. Jedz całe jaja, zgodnie z zapotrzebowaniem. Serek wiejski jest źródłem białka, na masie masz spożywać po prostu dodatnią ilość kcal, serek jest posiłkiem jak każdy inny, dla mnie osobiście lekkostrawny, szybki w spożyciu i dość smaczny. Co do twarogu: naturalny twaróg, prosto od krowy, jest pełnotłusty, a więc dostępne w sklepach półtłusty i chudy, jako produkt z mleka, zostały poddane obróbce pozbawiającej je konkretnej ilości fatu. Powinno się wybierać produkty jak najmniej przetworzone, stąd ja bym radził: jak zjesz kostkę półtłustego, nie umrzesz;)
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
...
Napisał(a)
Wszystkie te produkty możesz jeść,lecz pamiętaj,że do budowy mięśni nie liczy się jedynie białko lecz także nadwyżka kalorii
Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2012-11-08 21:04:03
Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2012-11-08 21:04:03
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
Nie wyrzucaj żółtek, jest tam więcej białka niż w jajecznych białkach . Serek wiejski może być, podobnie jak twaróg, z tym, że lepiej postawić na półtłusty - jest mniej przetworzony od chudego
Good ol' chicken!
...
Napisał(a)
Raz słysze że żółtka jajek powinno sie wyrzucac drugi raz że nie:
Jest taka pogłoska ponieważ żółtka zawierają sporą ilość tłuszczu w stosunku do białka. Ja osobiście twierdzę że jest to głupota przy ćwiczeniach na poziomie większości forumowiczów:) Zbyt dużo cennego białka zawierają żeby je wywalać.
Jest taka pogłoska ponieważ żółtka zawierają sporą ilość tłuszczu w stosunku do białka. Ja osobiście twierdzę że jest to głupota przy ćwiczeniach na poziomie większości forumowiczów:) Zbyt dużo cennego białka zawierają żeby je wywalać.
...
Napisał(a)
Żółtko to nie tylko tłuszcz i białko, a także szereg innych wartości płynących z jego spożycia. Klasyfikacja produktów wyłącznie pod względem b/t/w jest bardzo wąskim spojrzeniem.
Podobnie, jak praktykowanie jedzenia kolacji składającej się z twarogu i oliwy jest niepotrzebne - i można smiało kolację urozmaicać.
Podobnie, jak praktykowanie jedzenia kolacji składającej się z twarogu i oliwy jest niepotrzebne - i można smiało kolację urozmaicać.
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
Ahaa czyli jajka w całości no to dobrze bo same białka to tak jakoś dziwnie, a jeśli chodzi o twaróg to twaróg mojej babci taki swojski bedzie waszym zdaniem najlepszy?
...
Napisał(a)
Też mam dostęp do "orginalnego":) Nie jest przetworzony choć faktycznie tłusty,ale za pewne nie czyni go to gorszym:)
...
Napisał(a)
Hehe babcia przywiozła 2,5 kilo świeżutkiego mmmm... aż sie głodny robie :P
Polecane artykuły