...
Napisał(a)
Jestem niedoinformowany, ale za chol..re nie potrafie pojąc dlaczego cukier sacharoza tak szkodzi zdrowiu a np. miod, czy glukoza fruktoza naturlanie zawarta w pozywieniu juz ma byc ok? Przeciez sacharoza rozklada sie wolniej od glukozy, prawda? Czy nie jest tak ze takie same wlasciwosci i odzialywanie na organizm ma cukier jak i miod naturalny podawany w takiej samej ilosci?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
z punktu widzenia oddzialywania np. na insulinę roznica jest niewielka. natomiast czym innym jest fruktoza zawarta w owocach, a wysoko przetworzona jej forma w postaci syropy glukozowego, czy glukozowo-fruktozowego w rafinowanej zywnosci. miod jako zamiennik cukru stolowego jest lepszy, gdyz zawiera prozdrowotne wlasciwosci, a zwykly cukier to czysta, skoncentrowana energia, bez zadnej dodatkowej wartosci odzywczej.
Stop wishing start doing
Polecane artykuły