A teraz do rzeczy. Zmieniłem/ułożyłem nową dietę i chciałbym prosić o opinię. Mój bilans kaloryczny według kilku wyliczeń, które uśredniłem, wynosi około 3500kcl. Dietę mam na 3000kcl. Starałem się w niej uwzględnić wszystkie wskazówki/zasady o których przeczytałem na SFD i innych portalach, ale temat kulturystyki i związanej z nią diety, jest na tyle obszerny, że łatwo popełnić proste błędy. Dlatego bardzo proszę o cenne uwagi osób, które mają pojęcie w temacie.
Przykładowy dzień:
Poniedziałek:
9.00
Białko jaja kurzego 200g
Szynka z piersi kurczaka 100g
/lub tuńczyk w wodzie 130g i wtedy tylko 100g białka kurzego
Chleb żytni pełnoziarnisty 100g
Pomidor 200g
Oliwa z oliwek 20g
Mleko UHT 1,5% tłuszczu (do kawy) 30g
12.00 (posiłek przed treningowy)
Ryż brązowy 100g(woreczek, przed ugotowaniem)
/lub kasza gryczana
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 150g
/lub mięso z piersi z indyka
Szynka z piersi kurczaka 50g
13.00 Trening
Bcaa i ew. jakiś stack kreatynowy (dorian, napalm, itp.)
około 15.00 (posiłek po treningu zasadniczym)
Zaraz po treningu bcaa
Chwilę później białko (30g Gold Standard Whey i 30g Whey Protein 81+)
Banan 120g
Starałem się zastosować zasadę 2:1, mieszam te dwa białka ze względów ekonomicznych. Podwójna porcja Golda za drogo wychodzi.
16.00
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 150g
/lub mięso z piersi z indyka
Makaron bezjajeczny pełnoziarnisty 100g
/ lub ryż brązowy /kasza gryczana
Pomidor 200g
Szynka z piersi kurczaka 50g
Gruszka 80g
19.00
Ser twarogowy chudy 125g
Mleko UHT 1,5% tłuszczu 30g
Słonecznik, nasiona 50g
Oliwa z oliwek 10g
Gruszka 80g
22.00
Ser twarogowy chudy 125g
Mleko UHT 1,5% tłuszczu 30g
Oliwa z oliwek 20g
Generalnie każdy dzień jest podobny, staram się zachować taki sam stosunek b:3/t:1/w:3, zmieniam tylko produkty. W dnt będę starał się trochę ograniczyć węgle i zastąpić je większą ilością tłuszczy.
Moim celem jest stopniowa redukcja.
Jeśli popełniłem jakieś błędny natury technicznej, to przepraszam, jest to mój pierwszy post i proszę o wyrozumiałość.