Węglowodany - 5,2g/1kg (wliczam : makaron , carbo , rodzynki , owsianke)
Białko - 2,6g/1kg (wliczam : piersi z kurczaka , odżywke białkową , rybę)
Tłuszcze - 0,8/1kg (wliczam : oliwę , orzechy włoskie)
Pytania :
1.Dodać coś do tłuszczy , odjąć trochę węglowodanów?
2.Jeśli zaczynamy dietę to wiadomo trzeba ustalić sobie kaloryczność taką , żeby nasza waga została utrzymana i później w zależności co jest celem podbić lub zmniejszyć kcal. Dam taki przykład o co mi głownie chodzi. Pierś z kurczaka : w 100 g ma ileś tam kcal b/t/w , ja z tego potrzebuję tylko białko i teraz czy mam wliczyć do kaloryczności ile kcal ma 100 g piersi czy białko które zawiera te mięso pomnożyć przez 4 kalorię (1gb/4kcal)?
3. Jestem typowym endomorfikiem a kalorie są na 526 + , czytałem gdzieś że endomorfik powinien dawać w przedziale 200-400 kcal , co zrobić?
4.Warzę teraz 80 kg , widzicie rozkład moich makroskładników. Będę ważył np : 83 kg to już zapotrzebowanie na białko , tłuszcze i węglowodany będzie inne. Więc jak nie będę tyć to nisze muszę chyba dodawać kaloryczności z węglowodanów , tylko ten rozkład makroskładników pomnożyć przez nową wagę czyli 83 kg - co o tym myślicie?
5.Jeśli mam teraz kalorię na 560 + i na tym będzie mi dobrze szło to mogę mieć tak do końca diety? To znaczy , teraz waga 80 kg , później z 82-83 i znowu żeby było 560 + itd.
6.Mianowicie chodzi o to jakie produkty najlepiej wliczać. Więc skoro ja chcę wliczać tylko białka zwierzęce , węglowodany np : makaron/ryz i tłuszcze oleje/awokado to mogę bez problemu stosować taką dietę i w ogóle nie wliczać np : białka z makaronu itd
7.BCAA - ile g/10kgmc powinno się brać?
Dziękuję za odpowiedzi ;)
Zmieniony przez - loozak93 w dniu 2012-11-26 12:06:00
Zmieniony przez - loozak93 w dniu 2012-11-26 12:07:06
Zmieniony przez - loozak93 w dniu 2012-11-26 12:08:21