Skład:
Pierś z kurczaka 250g
Pistacje 25g
Ryż basmati 100g
Oliwa z oliwek 5ml
Szafran, czosnek świeży/w proszku, liście szpinaku
Przygotowanie:
Pistacje obieramy, tłuczemy młotkiem do kotletów na drobne kawałki.
Pierś przecinamy na pół zostawiając tylko jedną „ścianę”, lub robimy kieszonki - jak kto woli i nacieramy oliwą. Rozciętą pierś nacieramy od środka szafranem, posypujemy częścią pistacji i przekładamy szpinakiem, zamykamy, posypujemy częścią pistacji i czosnkiem. Tak przygotowane mięso wstawiamy do piekarnika na 20-25minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
BTW:
800kcal, 65g białka, 25g tłuszczu, 80g węglowodanów.
Na zdjęciu pierś przedzielona na 2 połowy by pokazać piękny kolor jaki daje szafran. ;)
Zapraszam do polubienia przepisu na FB:
https://www.facebook.com/TrenerDietetykGdansk
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2012-11-26 22:36:35
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2013-05-06 13:23:40
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]