Szacuny
0
Napisanych postów
24
Wiek
29 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
237
2934 kcal 207,5 białka 67,25 tłuszczu 370 ww + 150g jabłka (3jabłka mniej więcej) 69kcal 1białko 1tłuszcze 15ww + no i 100gmandarynki niemam aktualnie w domu więc nie mogę zważyć ale podejżewam że będzie około 3 mandarynek 42kcal 0białko 0tłuszcze 9ww
Szacuny
14
Napisanych postów
4533
Wiek
30 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
34420
skoro smażysz je na czymś np. na maśle to też je powinieneś uwzględnić w bilansie
Swoją drogą wybieraj inne,zdrowsze,metody obróbki termicznej np.gotowanie,duszenie,pieczenie,smażenie na teflonie
Szacuny
0
Napisanych postów
24
Wiek
29 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
237
a ile potrzebuje tłuszczy????i ile kalorii z tego co słyszałem to diete powinno się ustalać do wagi samych mięsni a w moje wadze wliczone są kości tłuszcz włosy :P organy wewęntrzne. więc ile tak naprawde powinienem dostarczać poszczegówlnych składników odzywczych????
Szacuny
14
Napisanych postów
4533
Wiek
30 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
34420
postaraj się,żeby było minimum 1g tłuszczu/kg.
Ważna jest też ich jakość-jak najwięcej omega 3(których źródłem są np.tłuste ryby,olej lniany,orzechy włoskie