SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak zrobić Najzdrowiej Kurczaka...

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2730

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 443 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5403
Witam, mam pytanie do osób które mają jakieś pojęcie o odżywaniu a ściślej mówiąc kurczaku.
Zawsze robiłem kurczaka na wodzie,- straszny syf ale myślałem że tak robiony kurczak jest jedynym zdrowym kurczakiem i chyba się myliłem.

Zauważyłem że niektóre osoby jedzą smaczne kurczaki na oliwie z oliwek, nawet nie wiem czy smażone czy pieczone i czym to się różni ale skoro oni też ćwiczą i mogą takie jeść?

Więc tu moje pytanie, jak najlepiej robić kurczaka, by był zdrowy i w miarę smaczny, bynajmniej nie tak syfiasty jak na wodzie chyba że to jedyny sposób na smacznego kurczaka. Pytam się bo zwiększam w swojej diecie ilość kurczaka, a nawet będę ją o niego opierał by ładnie przytyć na masie, więc proszę o pomoc, jaki kurczak najlepszy Gotowany? Smażony? Pieczony? I jak to zrobić, byłbym wdzięczny za jakiś link.

P.s. Szukałem po googlach i nic tam prawie nie ma, posty 15 latków co najwyżej.

Z góry dziękuje za pomoc

"Zwycięzcy sie nie poddają, A ci co się poddają nie zwyciężają"

"Jedyny łatwy dzień był wczoraj"

"Odważni zwyciężają"

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2502 Napisanych postów 24233 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 403420
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 484 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11333
Witaj!

Można :

Gotować
Piec
Smażyć ( na ostatnim miejscu, smażyć na małej ilości smalcu, oliwy z oliwek, oleju kokosowym, tak zwane płytkie smażenie, a raczej obsmażanie delikatne ).


Osobiście wrzucam pokrojonego kuraka do rondla teflonowego, wytapia się z niego tłuszczyk. Dorzucam następnie marchewkę/brokuły/cebulę/paprykę itp itd. można ziemniaki za jednym razem. Przyprawiasz takimi przyprawami jakimi lubisz, osobiście sól/pieprz/zioła prowansalskie/papryka.

Po 30 minutkach wyjmuję wszystko na talerz, dolewam oliwy bądź innego wartościowego oleju zimno tłoczonego. Czasem Masła dla smaku i szamie pyszniutkiego kurczaczka z ziemniaczkami w sosie własnym


pzdr!
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 443 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5403
O to mi chodziło, Dzięki, leci sog a jutro po majstruje w kuchni;)

"Zwycięzcy sie nie poddają, A ci co się poddają nie zwyciężają"

"Jedyny łatwy dzień był wczoraj"

"Odważni zwyciężają"

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Odżywianie-pomoc

Następny temat

Dieta do cyklu na saa

forma lato