Na początek proszę o wyrozumiałość, ponieważ w kwestii odżywiania jestem dosyć zielony i mogę robić proste błędy, ale starałe się jak najlepiej wyedukować na forum, żeby was nie męczyć prostymi pytaniami.
Większość dnia spędzam w pracy (różnie to bywa z dokładnymi godzinami, ale zwykle tak od 7-8 do 19). W pracy dysponuje niestety jedynie mikrofalówką i niezbyt dużym czasem na przygotowanie posiłku, więc w gre wchodzi jedynie przygotowanie czegoś rano, a najlepiej dzień wcześniej. Jeść moge właściwie o której godzinie chce i jak często chce.
Siłownia tuż po pracy, czyli około godziny 19:30-20 Zwykle spędzam tam około godziny do 1,5h.
Waże na dzisiaj 87kg przy 182cm i chciałbym na początek zrzucić pare kilo, żeby potem zacząć budować mase.
Na początek może rozpiszę co wymyśliłem
6:30
Dwa jajka
Chleb pełnoziarnisty słonecznikowy
Pomidor
Szynka kanapkowa
530 kcal 34 B 24 T 41 WW
9:30
Mleko 2%
Musli traditional Sante
Rodzynki suszone
Banan
547 kcal 11 B 5 T 109 WW
14:30
?
18:00
Kurczak pierś
Ryż brązowy
Pomidor
Cebula
Ogórek
Oliwa z oliwek
415 kcal 31 B 15 T 38 WW
Po treningu (to samo co o 18:00 tylko w innych ilościach)
Kurczak pierś
Ryż brązowy
Pomidor
Cebula
Ogórek
Oliwa z oliwek
697 kcal 70 B 25 T 44 WW
Suma dobowa: 2189 kcal 146 g białka 69 g tłuszczu 232 g węglowodanów
Teraz kilka pytań:
1) Generalnie policzyłe sobie, żeby zredukować mase powinienem jeść około 2500-2600 kcal. Co w takim razie polecacie wrzucić na 14:30?
2) Czy warto do tego wplątać np. jakiegoś gainera, a jeśli tak to kiedy i w jakiej ilości?
3) Jak wygląda sprawa ze smażenie mięsa? Czy jeżeli robie to na oliwie w małej ilośći to wynikają z tego jeszcze jakieś dodatkowe problemy czy to odpowiednia metoda smażenia?
Mam taki problem, że nie za bardzo lubie gotowanego kurczaka.
4) Czy lepiej ostatni posiłek jeść od razu jeszcze na siłowni (mam dostępną kuchnie) czy w domu?
Z góry bardzo dziękuje wa za ewentualną pomoc