Szacuny
30
Napisanych postów
667
Wiek
39 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7267
Witam
Mam pytanie - zwykle jadam na sniadanie placek owsiany smażony bez tłuszczu składający się z :
płatki owsiane górskie , orzechy laskowe , migdały , pestki dyni bądź słonecznika, twaróg chudy , jajka całe + same białka jaj , wiórki kokosowe ...
I takiego oto placka przygotowuje sobie dzien wcześniej wieczorem - i rozkładam na 2 posilki które zjadam w ciągu nastepnego dnia .
Pytanie brzmi czy jeśli tego placka przygotuje dzien wcześniej wieczorem - to mam go trzymać całą noc w lodówce (wtedy jest bardzo twardy rano , ale nie przeszkadza mi to jakos szczegolnie) czy normalnie w pudełku na półce czy tam w torbie ? ma to jakies znaczenie gdzie ten placek spędzi noc ?
sogi.
"...Gdy się rodzisz - wszyscy wokół Ciebie się śmieją - a Ty płaczesz .
Żyj tak , abyś w dniu swojej śmierdzi był jedyną osobą która się śmieje - a cała reszta płakała..."
Szacuny
30
Napisanych postów
667
Wiek
39 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7267
ile czasu może leżeć w tej torbie od zrobienia ?
"...Gdy się rodzisz - wszyscy wokół Ciebie się śmieją - a Ty płaczesz .
Żyj tak , abyś w dniu swojej śmierdzi był jedyną osobą która się śmieje - a cała reszta płakała..."
Szacuny
0
Napisanych postów
71
Wiek
34 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
9065
Najsłabszym ogniwem posiłku w tym wszystkim jest twaróg, bo przez noc poza lodówką może puścić trochę wody (co wcale nie znaczy że się nie będzie nadawał do zjedzenia). Placka śmiało możesz trzymać w kuchni, polecam też przykryć folią coby nie wysechł. A twarogiem posmarujesz sobie rano.
Natomiast zimnego placucha (ja trzymałem niecałe 3 dni w lodówce) możesz podgrzać na patelni bez tłuszczu żeby rozmiękł. Albo na chwilę do mikrofali.