...
Napisał(a)
jezli zaczniesz robienie dzień wczesniej i dasz sie temu ciastu przynajmniej 24 godziny wylezakować (rosnąc) to nie będa na pewno drugiego dnia gumowate.
...
Napisał(a)
Płatki owsiane mnie najlepiej "wchodzą" w formie placuszków - płatki/jaja/jabłka/ewentualnie odżywka - blendujesz i sru na patelnię. Owies w takiej postaci... pycha
...
Napisał(a)
tzn chlebek wyszedł dobry ciasto lezakowało 14h według przepisu tylko mój błąd taki ze wsadziłam chrupiacą byłke w folie wiec pewnie przez to sie potem zrobiła taka nie ciekawa ale ten chleb co robiłam to pokroiłam i zamrozilam i dzis odmrażałam pierwszy raz i super nawet chrupiący jak po upieczeniu
...wywaliłam płatki i zrobiłam dzis inne śniadanie choć nadal czuję że coś ze mnie nie tak normalnie jak baba w ciąży odrzuca mnie dziś ...
mam jeszcze problem z tym że np mam upieczony na chleb np kawał szynki itp teraz jak to mam liczyć bo surowego przecież nie mam i tak samo jak gotuje kaszę dla wszystkich np wczoraj teraz nałożyłam sobie 100g ugotowanej i tez nie wiem ile to suchej kombinuje potem na oko i notuje w zeszycie tu tylko chyba w tabelkach podane wszystko według suchych /surowych produktów ???
Zmieniony przez - PaniGosia w dniu 2013-03-04 11:16:15
...wywaliłam płatki i zrobiłam dzis inne śniadanie choć nadal czuję że coś ze mnie nie tak normalnie jak baba w ciąży odrzuca mnie dziś ...
mam jeszcze problem z tym że np mam upieczony na chleb np kawał szynki itp teraz jak to mam liczyć bo surowego przecież nie mam i tak samo jak gotuje kaszę dla wszystkich np wczoraj teraz nałożyłam sobie 100g ugotowanej i tez nie wiem ile to suchej kombinuje potem na oko i notuje w zeszycie tu tylko chyba w tabelkach podane wszystko według suchych /surowych produktów ???
Zmieniony przez - PaniGosia w dniu 2013-03-04 11:16:15
...
Napisał(a)
ze 100g surowej zakladam ze wychodzi 67g upieczonej
The best way to predict your future is to create it.
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Ważysz przed i po i stosujesz przelicznik. Przykładowo - upiekłaś 2,5kg mięsa, po upieczeniu masz 2kg. 100g pieczonego produktu to zatem 125g surowego (2,5kg/2kg - przelicznik 1,25). Albo na oko - gotowy upieczony kawał dzielisz np na 10 porcji i wiesz, że w każdej jest po około 250g surowizny.
Jak Obli - dieta to nie apteka
Jak Obli - dieta to nie apteka
...
Napisał(a)
no nie apteka dlatego jest wszystko na oko i tak ryżu np nie dojadłam wiec się zgadzać wszystko i tak nie będzie
...
Napisał(a)
Mimo wszystko trochę uważać trzeba. Bo ryż to głównie węglowodany, a mięso - białko i tłuszcz. Jak nie dojesz, to pi razy oko sprawdź, czy ewentualne zmiany zgadzają się z zaleceniami Obli.
W górach najważniejsze jest, by tam być i tak zwyczajnie się tym byciem cieszyć. http://www.sfd.pl/BlueCrocus_Po_zdrowie_i_sprawność-t887095.html
Poprzedni temat
koksimy! suple,dieta,trening
Polecane artykuły