Szacuny
5
Napisanych postów
426
Wiek
34 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
24436
mam pytanie na temat chleba smażonego na jajku, jesli niektorzy nie wiedza jak to wyglada to opisze jak to wyglada:
rozbijam 3 jajka na talerz i dokladnie mieszam, pozniej biore kromke chleba i wrzucam do tego tak aby obie strony pokryle sie jajkiem a pozniej wrzucam na patelnie z odrobina margaryny i pieke z obu stron az sie zarumieni.
moje pytanie brzmi czy od czasy do czasu moge stosowac taki posilek, czy bialko nie straci na wartosci podczas smazenia, czy margaryna nalezy do tych zdrowych tluszczy czy raczej jej unikac??
Szacuny
3
Napisanych postów
681
Wiek
40 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
10283
margaryna to jeden z gorszych tluszczy ale od czasu do czasu nic sie nie stanie. swoja droga znam ta "potrawe" i nie wyobrazam jej sobie z ciemnym pieczywem :)
Szacuny
5
Napisanych postów
426
Wiek
34 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
24436
mam jeszcze pytanie o sniadanie, ulozylem sobie diete z zalezeniem ze bede jadl 3 jajka i 100 g musli z owocami z mlekiem ale jakos nie moge tego wszystkiego pomiescic i nie zawsze rano mam smak na jedzenie, moze macie jakes pomysle czym moglbym to zastapic zeby bialko i wegle byly w jednym posilku
Szacuny
2
Napisanych postów
53
Wiek
31 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
2127
Ja robię omlet z 80 g płatków i 2 jajek i smaruję z wierzchu dżemem domowej roboty i wchodzi super, a raczej nie jestem człowiekiem, który mieści tony jedzenia. Możesz spokojnie dorzucić banana lub rodzynki do środka lub też ułożyć je potem na górze placka.
Szacuny
4
Napisanych postów
529
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
2122
temu mówię że paskudny bo założyłem ze używasz normalnego chleba do tego margaryna=nic dobrego ;) no ale raz na jakiś czas spokojnie można sobie pozwolić ;) kiedyś sam próbowałem z chlebem pełnoziarnistym i nie było smaczne, no ale taki sport że się trzeba czasem zmusić ;)