Olimp - Whey Protein Complex 100%
kwas L-glutaminowy 4751 mg
L-leucyna 2783 mg
kwas L-asparaginowy 2888 mg
L-lizyna 2520 mg
L-prolina 1444 mg
L-walina 1549 mg
L-izoleucyna 1680 mg
L-treonina 1759 mg
L-alanina 1313 mg
L-seryna 1208 mg
L-fenyloalanina 788 mg
L-tyrozyna 683 mg
L-arginina 551 mg
Glicyna 368 mg
L-metionina 578 mg
L-histydyna 446 mg
L-cysteina 578 mg
L - tryptofan 368 mg
Hi-Tec Protein 80 (podzielcie sobie przez 3, bo tu jest skład w 100g, w olimpie 35g).
Arginina 3,1 g
Lizyna 6,1 g
Histydyna 1,9 g
Kwas asparaginowy 6,9 g
Treonina 4,2 g
Seryna 5,2 g
Kwas glutaminowy/Glutamina 26,6 g
Prolina 8,4 g
Tryptofan 1,5 g
Alanina 3,9 g
Cystyna/Cysteina 2,7 g
Glicyna 2,5 g
Walina 4,4 g
Metionina 2,2 g
Izoleucyna 4,3 g
Leucyna 9,3 g
Tyrozyna 3,4 g
Fenyloalanina 4,7 g
Nigdzie nie ma ubytku względem białka olimpowskiego.
Spotkałem się z taką opinią: mięśnie nie są z pszenicy tylko z mięsa. Dziwny to argument, bo przecież nie są również z serwatki :)
Strach przed nieznanym jest na tyle silny, że trudno mi znaleźć kogokolwiek, kto to białko jadł - znalazłem dwie poważniejsze opinie i w obydwu przypadkach właściciele mówili o swoim zakupie pozytywnie. Nawet rozpuszczalność nie jest problemem.
Może mi tu ktoś wytłumaczyć, dlaczego się mylę? :)
"Nie głaskało mnie życie po głowie
Nie pijałem ptasiego mleka
No, i dobrze! No - i na zdrowie!
Tak wyrasta się na człowieka!"
DZIENNIK http://www.sfd.pl/DT__Chudzi_moga_iśc_na_ryby__by_pilkaPN-t1006905.html