Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Tak jak Skeba napisal.
Ale rzucilo mi sie w oczy ze w tej Twojej rozpisce jest bardzo malo tluszczy. Jesli robisz mase to musisz dac duzo wiecej tluszczy. Zeby bylo wiecej kalorii. Tylko zdrowych tluszczy
Ale rzucilo mi sie w oczy ze w tej Twojej rozpisce jest bardzo malo tluszczy. Jesli robisz mase to musisz dac duzo wiecej tluszczy. Zeby bylo wiecej kalorii. Tylko zdrowych tluszczy
...
Napisał(a)
Oczywiście, że nie musi być tyle samo białka, węglowodanów i tłuszczów we wszystkich posiłkach.
Tego tłuszczu jednak masz o wiele za mało - powinieneś więcej używać takich rzeczy jak olej lniany wysokolinolenowy oraz w mniejszym stopniu także oliwa z pierwszego tłoczenia. Do tego dodaj orzechy włoskie, laskowe, orzechy nerkowca, migdały.
Jak już jesz ser biały, to zamiast chudego wybieraj półtłusty.
Tłuszcz jest potrzebny do budowy mięśni.
Dodatkowo jedz każdego dnia minimum 3 - 4 całe jajka - czy to w postaci na miękko, czy też na twardo, czy też smażone (jajecznica) lub sadzone.
Najlepsze źródła białka to: mięso, jaja, ryby oraz w mniejszym stopniu nabiał.
Najlepsze źródła węglowodanów: kasza gryczana, kasza jaglana, kasza jęczmienna, ryż brązowy, ryż dziki, makaron pełnoziarnisty (razowy), makaron orkiszowy, ziemniaki (ale trzeba umieć ugotować - należy wrzucać je do garnka z wodą będącego na kuchni dopiero jak woda wrze), płatki owsiane górskie (jedzone po ugotowaniu koniecznie albo na mleku albo z kefirem), chleb pszenny lub żytni typu graham albo chleb razowy (musi to być prawdziwe pieczywo pełnoziarniste, a nie barwione słodem jęczmiennym), chleb orkiszowy, ryż biały jest mniej polecany, bo ma wysokie IG i z tego względu rozgotowany ryż biały nadaje się niemal wyłącznie do jedzenia po treningu.
Źródła tłuszczów już wymieniłem - jaja, ryby, nabiał, mięso, dobry olej lniany, dobra oliwa, pestki dyni, wszelkie orzechy.
Zmieniony przez - RPS1990 w dniu 2013-04-23 18:18:19
Tego tłuszczu jednak masz o wiele za mało - powinieneś więcej używać takich rzeczy jak olej lniany wysokolinolenowy oraz w mniejszym stopniu także oliwa z pierwszego tłoczenia. Do tego dodaj orzechy włoskie, laskowe, orzechy nerkowca, migdały.
Jak już jesz ser biały, to zamiast chudego wybieraj półtłusty.
Tłuszcz jest potrzebny do budowy mięśni.
Dodatkowo jedz każdego dnia minimum 3 - 4 całe jajka - czy to w postaci na miękko, czy też na twardo, czy też smażone (jajecznica) lub sadzone.
Najlepsze źródła białka to: mięso, jaja, ryby oraz w mniejszym stopniu nabiał.
Najlepsze źródła węglowodanów: kasza gryczana, kasza jaglana, kasza jęczmienna, ryż brązowy, ryż dziki, makaron pełnoziarnisty (razowy), makaron orkiszowy, ziemniaki (ale trzeba umieć ugotować - należy wrzucać je do garnka z wodą będącego na kuchni dopiero jak woda wrze), płatki owsiane górskie (jedzone po ugotowaniu koniecznie albo na mleku albo z kefirem), chleb pszenny lub żytni typu graham albo chleb razowy (musi to być prawdziwe pieczywo pełnoziarniste, a nie barwione słodem jęczmiennym), chleb orkiszowy, ryż biały jest mniej polecany, bo ma wysokie IG i z tego względu rozgotowany ryż biały nadaje się niemal wyłącznie do jedzenia po treningu.
Źródła tłuszczów już wymieniłem - jaja, ryby, nabiał, mięso, dobry olej lniany, dobra oliwa, pestki dyni, wszelkie orzechy.
Zmieniony przez - RPS1990 w dniu 2013-04-23 18:18:19
Poprzedni temat
Muscle test + kreatyna CM3
Następny temat
Cholesterol – lekarstwa, które podtrzymują chorobę
Polecane artykuły