Według różnych przeczytanych artykułów ułożyłem następującą dietę uwzględniającą mój wiek (17), wage(68), wzrost (173), aktywność fizyczą (stosunkowo wysoką) i bardzo ale to bardzo szybki metabolizm.
Warość dobowa diety(w nawiasach białko zwierzęce):
Kcal 3836 Białko(59g 0.86g/kgmc 236 kcal 6%)149g 2.19 g/kgmc 596kcal 15% WW 491g 7.22 g/kgmc 1964 kcal 51% T 109g 1.6 g/kgmc 981 kcal 25%
I Kcal 664 B (11)11 WW 97 T 23
Mleko 2 % 300g
Płatki owsiane 100g
Rodzynki 20 g
Tran 10 g
II (Mix blenderem) Kcal 684 B (11)53 WW 77 T 10
Banan 200g
Otręby 50g
Twaróg 250g
Mleko 2% 250g
III Kcal 598 B(8)23 WW 52 T 27
Chleb Razowy 150g
Szynka konserwowa 50g
Jaja 120g
Masło 15g
IV Kcal 673 B(12)32 WW 116 T 4
Ryż 150g
Mięs pierś 150g
V Kcal 610 B (5)30 WW 33 T 34
Makrela wędzona 160 g
Chleb 100g
VI Kcal 607 B (12) WW 116 T 11
Ryż biały 150g
Oliwa z oliwek 10g
*Warzyw i owoców nie uwzględniałem będą wrzucał między posiłkami
**Ostatni posiłek zawiera węglowodany ponieważ czytałem że jest to lepsze rozwiązanie, chaciałbym spróbować
***Posiłek czwarty będzie najczęściej przedtreningowy
****Po treningu dodatkowo będę po prostu zjadał jakieś WW najczęście w postaci bananów
Mam jeszcze pare pytań
1)Czy posiłek II mogę przyrządzić wieczorem, włożyć do lodówki, rano o 7 brać do torby,a o 10 zjeść, rozumiem że nie jest to coś co zepsuje się w 3 godziny
2)Jeżeli wartość makreli na opakowaniu to przypuśćmy 19gB i 20gT na 100g, to jest to wartość czystego mięsa po odliczeniu (skóry, ości itd) Chodzi mi o to że jeśli na opakowaniu pisze zę ryba ma 220g to wartość licze po odjęciu (kręgosłupa, ości skóry itd.) czyli z tych średnio 160g.
3)Czy dorzucenie zupy co drugi dzień do obiadu (pos.4)zaburzy jakoś specjalnie bilans kaloryczny
4)Poosiadam duże ilości glutaminy i BCAA gdzie to najlepiej wrzucić