...
Napisał(a)
Twaróg, jogurty, jajka, wędliny. Jem to w dużych ilościach. Czy to wystarczy jako źródło białka?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
jedynie jaja. cała reszta jest kiepskim zrodlem. twarog mozesz ograniczyc do porcji, jogurt moze byc dodatkiem, a wedliny sklepowe są w wiekszosci kiepskiej jakosc. Zrodla bialka: miesa, ryby, owoce morza, jaja
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
Wędliny zawsze te lepsze. Drobiowe gotowane, min. 85 % mięcha. A twaróg czemu kiepski?
...
Napisał(a)
Wędliny, nawet te lepsze, to słaba opcja, ujdą jedynie, jeśli je sam zrobisz.
...
Napisał(a)
Już nie demonizujcie tak tych wędlin, nie wszystkie są takiej słabej jakości. Wiadomo, że im wyższa cena tym produkt będzie lepszy (czyt. więcej mięsa, mniej dodatków). Nie każdy ma chęci/umie/ma czas, żeby samemu robić wędliny. Tak samo można robić swój chleb, swój majonez, musztardę, czy nawet sery, twarogi itp., ale wtedy spędzałoby się w kuchni pół dnia albo i więcej, a mało kto ma tyle czasu i chęci, umiejętności.
Oczywiście nie opieraj diety na wędlinach czy twarogu jako podstawowych źródłach białka. Drób, wieprzowina, wołowina i inne mięsa oraz ryby powinny stanowić podstawowe źródła białka.
Oczywiście nie opieraj diety na wędlinach czy twarogu jako podstawowych źródłach białka. Drób, wieprzowina, wołowina i inne mięsa oraz ryby powinny stanowić podstawowe źródła białka.
Polecane artykuły